Heel Nederlands
Image default
Electronica en Computers

Redenen om een iMac te kopen

Een iMac is een fantastische desktop en scherm in één. In een zeer strak design, met zeer sterke grafische en processor matige prestaties. Niet voor niks werken er zoveel professionals het allerliefste met een iMac. Een iMac is het summum voor tech geeks. Er zijn vele redenen waarom mensen voor een iMac kiezen of nog meer zouden moeten kiezen. De iMac wordt namelijk sterk ondergewaardeerd vind ik. Over het algemeen wordt er relatief vaker een MacBook of sterke Windows desktop aangekocht dan een iMac. Terwijl een iMac in vele gevallen een betere keuze zal zijn dan die Windows desktop met een los scherm. In deze blog noemen we vele redenen waarom je een iMac zou moeten kopen! Je zult er namelijk gegarandeerd van gaan genieten. 

Reden 1: een desktop en scherm

De vormfactor van de iMac is uniek. Er zijn weinig andere grote, bekende elektronica producenten die een zeer sterke desktop hebben ingebouwd achter het scherm. Waar smart TV’s wel een computer hebben, zijn de processoren die deze gebruiken zo zwak dat je er haast niets anders mee kan doen dan een tv programma streamen. Met een iMac heb je zowel een prachtig beeldscherm als zeer krachtige laptop in huis.

Reden 2: ruimtebesparend

Wanneer je een desktop en scherm op je computertafel wilt plaatsen, kamp je vaak met een dilemma. Hoe zal ik de desktop plaatsen, en waar kan ik het scherm kwijt en de randapparatuur zoals kabels. Bij standaard grootte bureaus houdt je hierdoor weinig ruimte over voor je accessoires en oogt het bureau druk. De kans dat er iets van het bureau afvalt is hierdoor ook groter. Een iMac zorgt voor een strak en opgeruimd bureau. Waar je meer vrijheid achter zult ervaren, wanneer je deze gebruikt. De ruimtebesparing die het oplevert ten opzichte van een losse desktop en los scherm is echt erg fijn!

Reden 3: Fantastische looks

Wie houdt er niet van de mooie slanke vormen en autoritatieve uitstraling van een iMac. In een slank en elegant zilver design. Een iMac heeft zowel de beauty als de brains! Smelt jij ook zo erg voor de iMac? Laat het ons weten in de comments.

Reden 4: uitstekende prestaties

Met een iMac, kun je echt elk programma draaien dat jij wil! iMacs zijn ervoor gemaakt om de meest krachtige en sterk grafische programma’s zonder moeite te kunnen draaien. Video’s editten en programmeren is peanuts voor een iMac. 

Voor bedrijven die meer dan een standaard zware gebruiker zijn, kun je extra sterke iMacs kopen. Die zo ontzettend sterk zijn, dat daar een gewone desktop daar niet tegenop kan! Zo zijn er iMacs in omloop met maar liefst 18 cores en 128GB aan werkgeheugen en een grafische kaart van 16GB!!! Vergelijk dat eens met een reguliere desktop, waar je nu dikwijls 8 of 16gb in terug zult vinden. Met een iMac kun je daadwerkelijk alle kanten op. Van een krachtige instap iMac, tot een mega bakbeest waarmee alles een fluitje van een cent is!

Reden 5: het beeldschone scherm

Een iMac heeft een werkelijk schitterend beeldscherm! Het is standaard altijd voorzien van een retina scherm. Dit geeft aan dat je onderlinge pixels niet zult kunnen onderscheiden op het beeldscherm. Tegenwoordig zijn de beeldschermen van iMacs 5K, wat wil zeggen dat er maar liefst meer dan 5000 pixels op de breedte van het beeldscherm worden geplaatst. Kleuren zien er zeer natuurgetrouw uit op een iMac. De beeldschermkwaliteit is zeer hoog! Het contrast en zwart tinten zijn erg sterk.

We benoemden vijf redenen om een iMac te kopen. Het enige nadeel van een iMac is dat ze prijzig in aankoop zijn. Maar dat kun je tegengaan door een refurbished iMac te kopen. Hiermee bespaar je al gauw honderden euro’s ! Ga op zoek naar een fantastische iMac.