Heel Nederlands
Image default
Dieren

Mooi weer betekent naar buiten gaan

De zomer is aangebroken en dus worden de tuinen in orde gemaakt om aan huis te genieten van het mooie weer. Ook voor de honden is dit ideaal om lekker in de tuin hun ding te doen. Om te voorkomen dat je als baasje altijd een oogje in het zeil moet houden is het daarom heel verstandig om je tuin goed af te rasteren. Dit doe je met afrastering tuin

Hond als beste vriend

Het lijkt wel alsof door de pandemie steeds meer mensen een hond hebben aangeschaft. De vraag naar hondenspullen neemt daardoor ook toe. Een hond aanschaffen kan door veel mensen onderschat worden. Afhankelijk van het type hond zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zeker de puppy fase lijkt op het eerste gezicht leuk, maar kan ook heel erg vermoeiend zijn. Wellicht is voor sommige mensen de vergelijking met een baby wel te maken. Een groot verschil in ieder geval is dat je voor een puppy in plaats van een wieg vaak een bench aanschaft die voor heel honden ook nog op latere leeftijd gebruikt kan worden. 

Het beste voor jouw hond

Jouw hond is vaak zo blij als die je weer ziet thuiskomen. Want jij die thuiskomt betekent voor een hond verschillende dingen. Misschien gaat die dan wel wandelen, kan die gaan spelen of krijgt hij of zij te eten. Hondenspullen kopen voor de hond kan nogal lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende opties en jij wilt natuurlijk het beste voor jouw trouwe viervoeter. Zo kan het soort voedsel sterke invloed hebben op de gezondheid van jouw hond, maar ook voor jouw zelf. Zo kan het namelijk helpen tegen haarverlies, dat scheelt weer wat stofzuigen. 

Teken, teken, teken

Met warm weer is het misschien wel extra lekker om verkoeling op te zoeken in het water of in het bos, zo ook voor de hond. Je kent het misschien vast wel. Een rondje door de bos en jouw hond is een paar teken rijker. Voorkomen is beter dan genezen, maar allebei kan zeker geen kwaad. Daarom is het belangrijk dat je je hond voorziet van anti vlooien en teken spul. Mocht je er daarna ook toch nog een tegenkomen, kun je deze altijd verwijderen met een tekentang. Teken kunnen zich namelijk vanaf de hond ook naar de mensen verplaatsen. Zorg er daarom voor dat jouw hond zo goed mogelijk beschermt is. 

Geniet ervan 

Uiteindelijk is het hebben van een hond vooral heel erg leuk. Waar hij of zij altijd heel blij is om jou te zien vind jij het zelf waarschijnlijk ook heel leuk om hem of haar te zien. Spelen en trainen met de hond is daarbij niet alleen iets waar de hond zijn staart van gaat kwispelen omdat hij het leuk vindt. Het is ook goed voor de ontwikkeling van de hond. Het zorgt er daarbij voor dat de hond fysiek en mentaal moe wordt. Zo kan die daarna lekker naast je of op de mat kruipen om heerlijk in slaap te vallen.