Heel Nederlands
Image default
Cadeau

Welke soorten wijn zijn goed om cadeau te doen?

Het is naast een bosje bloemen wellicht een van de meeste gegeven cadeautjes bij een bezoek aan vrienden of familie: een fles wijn. Toch is het niet altijd even makkelijk om te bepalen welke wijn een geschikt cadeau is. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een paar verschillende soorten wijnen voor je op een rijtje gezet.

Rode wijn

De rode wijn wordt vaak gekozen om cadeau te geven omdat het gezien wordt als een chique en elegante wijnsoort. Bekende rode wijnsoorten zijn de Cabernet Sauvignon, de Merlot en de Pinot Noir.

Witte wijn

Witte wijn wordt vaak gekoppeld aan feestelijke gelegenheden en is daarom ook erg populair om cadeau te geven. Bij witte wijn wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen zoete witte wijn en droge witte wijn. Bekende witte wijnsoorten zijn de Chardonnay, de Riesling en de Sauvignon Blanc.

Rosé wijn

Vind je rode of witte wijn iets te voor de hand liggend? Ga dan voor een rosé. Rosé wijn is vaak licht en fris en is de perfecte middenweg tussen rode en witte wijn. Mocht je dus niet zeker zijn of de persoon aan wie je de wijn cadeau wilt doen van rode of van witte wijn houdt, dan kan de rosé een veilige keuze zijn.

Champagne of mousserende wijn

Heb je echt iets te vieren? Ga dan voor een champagne of mousserende wijn. Deze wijnsoorten worden vaak geschonken tijdens feestelijke gelegenheden. Let wel goed op bij het openen van een champagnefles, deze wijnsoort kan goed schuimen!

Accessoires

Vind je het cadeau geven van alleen een fles wijn een beetje karig? Doe er dan was leuke en handige wijn accessoires bij! Voorbeelden van leuke accessoires zijn kurkentrekkers, wijnkoelers of zelfs decoratie in de vorm van een mooi schilderij.

Wijnproeverij

Durf je het na al deze tips toch nog niet aan om zelf een wijn uit te zoeken? Geef dan een wijnproeverij cadeau. Hiermee geef je niet alleen een leuk dagje uit, maar de ontvanger kan ook meteen veel verschillende soorten proeven. Vraag vooral na afloop welke wijn ze het lekkerste vonden, dan weet je in het vervolg precies wat je moet kopen!

https://www.wineandbarrels.nl/shop/50-wijnaccessoires/