Heel Nederlands
Image default
Cadeau

De beste bubbels voor tijdens de paasdagen

Over een paar weken is het Pasen. Tijd voor eieren beschilderen, eieren zoeken en uiteraard lekker uitgebreid eten. Net als bij kerst zijn bubbels tegenwoordig niet meer weg te denken voor bij het paasdiner, of paasontbijt als je daar zin in hebt. Maar welke bubbels zijn geschikt voor de paasperiode. Tips voor perfect paasbubbel lees je in dit blog.

Ga voor een goede champagne

Het is voor Pasen een leuk idee om een speciale paaschampagne te creëren (daar zometeen meer over). Ben je meer voorstander van champagne zonder enige toevoeging, dan zijn er een aantal heerlijke opties. Wat dacht je van de Veuve Clicquot, de champagne van Piper Heidsieck, de Pommery champagne of de champagne van Joseph Perrier.. Welke smaak ook bij jou past, er zijn meer dan genoeg prachtige champagnes om uit te kiezen voor tijdens de paasdagen. Wanneer je champagne uit de juiste streek in Frankrijk afkomstig is, mag je spreken van een échte paaschampagne. 

Kies voor een smakelijke Prosecco

Wel zin in een lekkere bubbel, maar geen zin (of mogelijkheden) en een enorme smak geld uit te geven? Dan is Prosecco voor jou. Gecombineerd met een heerlijk gerecht is deze frisse bubbel perfect, maar ook alleen als aperitief is de Prosecco meer dan geslaagd.

 

Voor een feestelijke gelegenheid, zoals Pasen, is een misschien een leuk idee om, in plaats van een ‘’gewone’’ Prosecco, een rosé Prosecco te schenken.

De cocktail is helemaal in

Met Pasen is uiteraard maar één cocktail geschikt. Het enige wat je voor een echte paascocktail nodig hebt, is sinaasappelsap, champagne en eventueel een likeurtje. De mimosa speciaal voor Pasen!

Bubbels voor de geheelonthouder

Heb je je goede voornemen van begin dit jaar nog niet gebroken en heb je nog geen druppel alcohol gedronken? Heel netjes. Maar wil je tijdens het paasdiner toch mee proosten? Geen probleem, er zijn meer dan genoeg bubbels zonder alcohol, het is niet nodig om aan de kinderchampagne te gaan. Er zijn vandaag de dag meer dan genoeg wijnen verkrijgbaar zonder alcohol. Met een bubbel zonder alcohol maak je overigens ook zonder probleem een mimosa of andere cocktail. 

Geef bubbels als relatiegeschenk

Wanneer je dit rond de kerstperiode doet, verwachten veel mensen die stiekem wel een beetje. Met Pasen is dat een ander verhaal. De verrassing is dan extra groot. Je relaties, zowel zakelijk als personeel, zullen jouw geschenk nog lang herinneren, ook nog eens goed voor de onderlinge band.

 

https://muselet.nl/