Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Tips om een ebike of speed pedelec te kiezen

Elektrische fietsen en speed pedelecs zijn beide soorten elektrische fietsen, maar ze verschillen in een paar belangrijke opzichten. Speed pedelecs lijken meer op motorfietsen in die zin dat ze een gashendel hebben waarmee je op snelheid kunt komen, terwijl elektrische fietsen alleen ondersteuning bieden terwijl je trapt. Speed pedelecs hebben ook een veel hogere topsnelheid dan elektrische fietsen, meestal rond de 45 km/u. Elektrische fietsen zijn beperkt tot ongeveer 25 km/u. Hoe kies je nu de beste fiets uit die bij jou past?

Lange afstanden

Ebikes en speed pedelecs zijn een geweldige manier om je snel en efficiënt door de stad te verplaatsen. Ebikes leveren dezelfde kracht als een gewone fiets, maar met elektrische ondersteuning waardoor heuvels gemakkelijker te beklimmen en langere afstanden beter af te leggen zijn. Speed pedelecs bieden nog meer vermogen, waarmee rijders een topsnelheid tot 45 km/u kunnen bereiken, waardoor ze ideaal zijn voor forenzen die snel lange afstanden moeten afleggen.

Voordelen

Zowel ebikes als speed pedelecs hebben tal van andere voordelen. De elektrische motor maakt het gemakkelijker om op moeilijk terrein of bergop te rijden en stelt je in staat om een constant inspanningsniveau aan te houden tijdens je reis. Dit maakt ze geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus, waardoor iedereen, van beginners tot ervaren fietsers, van het fietsen kan genieten. Bovendien vergen ze minder onderhoud dan traditionele fietsen door het ontbreken van complexe mechanische onderdelen.

Elektrische fietsen en speed pedelecs zijn ook veel zuiniger dan auto’s of motorfietsen – hoewel het belangrijk is op te merken dat het bereik van de batterij aanzienlijk kan variëren, afhankelijk van het terrein, het gedragen gewicht, de windweerstand, de temperatuur en andere factoren.  Ze zijn ook veel stiller dan door benzine aangedreven voertuigen – dus je verstoort de rust niet als je onderweg bent! En omdat ze geen uitlaatgassen produceren zoals auto’s, dragen ze niet op dezelfde manier bij aan de klimaatverandering als benzinevoertuigen.

Ten slotte bieden beide soorten elektrische fietsen rijders een gemakkelijke manier om zich in de stad te verplaatsen zonder zich zorgen te hoeven maken over zaken als parkeerkosten of files. Op een ebike of speed pedelec kun je vaak sneller van A naar B komen dan met het openbaar vervoer of een auto; bovendien heb je alle voordelen van het buiten zijn in de frisse lucht op twee wielen in plaats van in een benauwde bus of treinwagon!

Wat is de beste keuze?

Wat de beste keuze is, is aan jou! Maar wij hebben de speed pedelec test 2023 uitgevoerd zodat je een makkelijke keuze kan maken. Bekijk de test daarom snel!