Heel Nederlands
Image default
Dieren

Dit moet je weten over de chip van de hond registreren

Weet jij al wat de voordelen zijn als je de chip van de hond registreert? De chipregistratie is een verplichting van de overheid en wordt niet zomaar uitgevoerd. In plaats daarvan kun je als hondeneigenaar ook verschillende voordelen krijgen op dit gebied. Het is daarom verstandig dat jij je zo goed mogelijk inleest over deze registratie en wat erbij komt kijken, zodat je direct zelf over kunt gaan tot het registreren van jouw trouwe viervoeter. Jij zorgt er dan voor dat je van alle gemakken voorzien bent. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

Het belang van de chip van de hond registreren 

De chip van de hond registreren is belangrijk. Zodra je jouw hond in je bezit hebt moet je deze registratie regelen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat jouw hond geïdentificeerd kan worden aan de hand van uiterlijke kenmerken. Jouw persoonsgegevens zijn aan deze chip gekoppeld. Indien jouw hond wegloopt en gevonden wordt, ben jij de eerste waarmee contact wordt opgenomen als de chip uitgelezen is. Je kunt dus altijd met jouw trouwe viervoeter herenigd worden. Door de stappen goed te doorlopen is de registratie binnen een korte tijd uitgevoerd en hoef jij er niet meer naar om te kijken zolang de hond in jouw bezit is en er niets verandert.

Een chip laten plaatsen voor registratie 

De chip van de hond registreren gebeurt bij iedere hond. Bij honden van een fokker en buitenlandse honden is de chip al geplaatst. Als je jouw hond ergens anders koopt moet je laten controleren of de chip aanwezig is. Als dit niet het geval is kan de dierenarts de chip voor jou plaatsen. Van deze plaatsing zal de hond vrijwel niet voelen en er kunnen ook geen gezondheidsproblemen optreden. Het is daarom altijd veilig voor jouw hond en je profiteert te allen tijde van de voordelen.

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/