Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Geen gedoe meer met de salarissen

Het is waarschijnlijk toch al niet je favoriete bezigheid: de salarisadministratie en het verwerken ervan. Buiten alle tijd die erin gaat zitten, weet je misschien ook niet eens zeker of je het wel helemaal goed doet. Helaas kunnen fouten in je salarisadministratie je uiteindelijk wel komen te staan. Je werknemers worden er natuurlijk niet blij van als zij hun geld niet op tijd of niet correct ontvangen, maar ook de belastingdienst wordt er niet blij van als er fouten in jouw administratie staan en zal ook niet vaak met de hand over het hart strijken.

Daarom is het voor veel ondernemers wellicht een goed idee om de salarisadministratie uit te besteden. Een loonbureau kan diverse taken van je overnemen en ervoor zorgen dat jij je niet meer druk hoeft te maken over je salarisadministratie. Ze kunnen bovendien ook nog andere dingen van je overnemen zoals een bereken salaris.

Het prettige bij het uitbesteden van je salarisadministratie is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken om de uren die je normaal in het verwerken van de administratie moet steken. Een loonbureau maakt bovendien ook gewoon gebruik van salarissoftware, waardoor het risico op handmatige fouten ook voor een groot deel wordt ingeperkt.

Door deze digitalisering is het natuurlijk ook heel makkelijk om de gegevens in te kunnen zien. Jij als werkgever hebt altijd, 24 uur per dag en 7 dagen per week de toegang tot alle administratie. Je werknemers kunnen ook zelf hun eigen gegevens inzien, wanneer zij dit maar willen. Zo kunnen zij heel eenvoudig zelf de loonstroken en jaaropgaven downloaden die in het systeem staan.

Een externe partij inhuren is vaak goedkoper dan een aparte werknemer aannemen. Dit is dus een overweging die je zelf zult moeten maken. Het kan op de lange termijn flink geld schelen omdat je natuurlijk ook veel tijd overhoudt.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl