Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Een mooie en verantwoorde stal

Wij hebbben en krijgen er steeds meer van in Nederland: stallen. Nederland is dan ook wereldwijd een grote speler op het gebied van veehouderij. Met spelers zoals wijsman bekleedt Nederland al jaren een zeer vooruitstrevende positie op de markt van de veehouderij en dan vooral in het houden van koeien. Koeien geven natuurlijk melk en melk en de producten die ervan worden gemaakt worden niet alleen in ons land veel geconsumeerd, maar worden ook geëxporteerd en dragen zo voor een groot deel bij aan de Nederlandse economie.

Het bouwen van stallen is dan ook een big deal in Nederland. Waar het beter kon, zal men altijd zijn best doen om ook te blijven ontwikkelen op dit gebied. Omdat veel gemeentes het niet wenselijk vinden dat stallen hoger worden, moeten we meer in de breedte waren. Door in de breedte werken, kan de boer zichzelf veel gelopen kilometers besparen. Hij kan namelijk sneller en makkelijker bij zijn dieren komen om deze te verzorgen en dit levert op deze manier dus een aanzienlijke werkdrukverlaging op voor de boer.

Een veehouder begeeft zich op een drukke markt waarin veel concurrentie is. De meeste boeren vinden het echter ondanks dat alsnog heel belangrijk dat hun dieren een goed leven hebben. Het is voor koeien in de stal vooral belangrijk dat zij genoeg ruimte hebben om lekker te gaan liggen. Dat kan heel goed op een pack mat. Een diepstrooiselbox is een veelgebruikte optie en comfortabel voor de dieren maar erg veel werk in het onderhoud en om te zorgen dat het lekker blijft liggen voor de dieren.

Een pack mat komt met een comfortabele ondermatras waar de koe comfortabel op kan liggen. Er hoeft maar een laagje stro of zaagsel op, waardoor die kosten en moeite ook kunnen worden bespaard. Het belangrijkste is natuurlijk dat het lekker ligt voor de koeien!

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/