Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

Een adsorptiedroger voor gebruik

Ga jij binnenkort aan de slag met het drogen van jouw huis? In dat geval is het belangrijk om te kiezen voor een apparaat dat in staat is om ervoor te zorgen dat al het vocht wordt opgezogen. Zodoende zorg je ervoor dat de conditie van jouw woning gewaarborgd blijft. Een van de mogelijkheden die jij hebt is kiezen voor een condensatiedroger. De andere optie bestaat uit de keuze voor een adsorptiedroger. Het is voorafgaand aan het maken van een keuze belangrijk om te weten wat de beste optie is voor jouw situatie. Er zijn namelijk een aantal verschillen tussen beide vormen. Denk hierbij in eerste instantie aan de manier waarop een condensatiedroger in staat is om vocht op koud oppervlak te condenseren. Hierdoor is het vocht niet meer op het raam te zien.

Adsorptiedroger

Wellicht vraag jij je af of wat voor manier de adsorptiedroger werkt. Het antwoord hierop bestaat uit een aantal principes, waarbij het gaat om de manier waarop vocht wordt geabsorbeerd. Er is sprake van een roterend keramisch wiel, waarmee vochtige lucht uit de ruimte wordt geblazen. Het wiel draait langzaam rond, waarbij er tevens sprake is van een verwarmend effect. Hierdoor wordt de ruimte waarin jij je bevindt een stuk warmer. Dit is tevens mogelijk door te kiezen voor een zuigercompressor. Bij het kiezen voor een adsorptiedroger speelt de kwaliteit een grote rol. Je wilt immers geen product kopen waarbij geldt dat deze binnen afzienbare tijd weer kapot is. Daarnaast is het vermogen van de adsorptiedroger van belang. Controleer dit vooral, voorafgaand aan de aankoop om het maken van foute keuzes te voorkomen. 

Vijf componenten

Adsorptiedrogers bestaan uit vijf componenten, waardoor het mechanisme in staat is om ervoor te zorgen dat vocht wordt opgenomen. De prijs is afhankelijk van het model dat jij uiteindelijk kiest. Er is sprake van een ventilator om de lucht door het materiaal te blazen. Daarnaast is het mogelijk om naast warme lucht tevens vocht weg te blazen door de constructie van het wiel. Verder is er een heater en een mechaniek om het wiel te laten roteren. De capaciteit van de adsorptiedroger is rond de 6000 kubieke meter per uur.

Prijs adsorptiedrogers

Natuurlijk speelt de prijs een grote rol bij het kopen van een adsorptiedroger, waarbij geldt dat je rekening moet houden met het model. Hoe luxer het model is dat je koopt, hoe hoger de prijs zal liggen. Daarbij geldt dat je tevens kunt kiezen voor een tweedehands model, waarmee je kosten kunt besparen. Dit levert veel persoonlijk gewin voor jou op. Verder heb je invloed op de prijs door te kiezen voor een bedrijf waarbij de prijs erg laag ligt. Vergelijk dus vooral verschillende bedrijven met elkaar om tot een goede keuze te komen. Daarnaast speelt de locatie van het bedrijf een grote rol. Als de locatie dicht in de buurt van jouw woning ligt, zullen de transportkosten aan de lage kant blijven.