Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

Blijven thuiswerken of liever naar kantoor? Wij weten het wel!

Voor de een is het een ramp, voor de ander een zegen: Thuiswerken ofwel Work From Home. Als je het mij vraagt is het een van de betere veranderingen in mijn leven van de afgelopen jaren. Natuurlijk geniet ik van een kopje koffie met mijn collega’s en ik ben altijd in om langs te gaan bij een klant om de gang van zaken te bespreken maar als het even kan werk ik echt liever thuis. Waarom? Dat zal ik je in deze blogpost uitleggen. Daarnaast geef ik nog een aantal tips om het thuiswerken in elke situatie plezieriger te maken. Dus heb jij een hekel aan thuiswerken? Lees dan zeker deze blog even uit, hopelijk kan ik je inspireren of in elk geval de pijn wat verzachten. 

Geen reistijd. Reistijd = opeens vrije tijd

Het ontbreken van reistijd is voor velen en ook voor mij een van de belangrijkste redenen dat ik fan ben van thuiswerken. Het scheelt mij in elk geval drie kwartier heen en een uur terug als ik pech heb. Normaal gesproken was mijn doordeweekse routine: ontbijten, douchen, naar werk, eten, eten laten zakken, hardlopen en dan de avond doorbrengen. Nu ik geen reistijd meer heb ben ik steeds vaker ‘s ochtends al aan het hardlopen. Soms slaap ik even wat langer en ga ik aan het eind van de middag hardlopen, net voor het eten. Zo kan jij ook je routine omgooien en meer genieten van je vrije tijd. 

Geen baas in de buurt = je eigen kantoor inrichten

Op kantoor bepaalt de baas natuurlijk hoe jouw werkplek eruit ziet. Van de aankleding en het ontwerp van de ruimte tot de bureaustoel waar je dagelijks je uren op doorbrengt. Als je thuis werkt kan je helemaal zelf bepalen hoe jouw ideale werkplek eruit ziet. Afhankelijk van waar je woont en werkt kan het zelfs zijn dat je werkgever een bepaald budget moet vrijmaken voor het inrichten van je thuiswerkplek. Mooi meegenomen, kan je eindelijk die ergonomische bureaustoel kopen.

Je irritante collega’s staan niet meer in je nek te hijgen = minder stress en hogere productiviteit

Over het algemeen ben ik erg te spreken over mijn collega’s, een aantal van hen kan ik zelfs vrienden noemen. Dit zijn mensen die je na werk ook privé mee afspreekt om bijvoorbeeld uit eten te gaan. Aan de andere kant zijn er de collega’s die je liever achter het behang zou plakken, we kunnen er volgens mij allemaal wel een of twee opnoemen. Hoewel je met thuiswerken natuurlijk niet helemaal van ze af bent is het toch een prettig idee dat je ze niet al te vaak hoeft te zien. En die leuke collega’s? Die komen toch wel langs om een hapje te eten. Zeker als je elkaar niet meer dagelijks spreekt op werk is het nog leuker om elkaar weer te zien. Zo heb je elkaar nog meer te vertellen en kan je lekker bijkletsen (roddelen doen we niet!) over die nieuwe collega met zijn te strakke broek. 

Voor meer info :