Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

Welke taken worden uitgevoerd door een loodgieter?

Loodgieters houden zich bezig met verschillende taken. Het werk bestaat vooral uit het aan-en verleggen van leidingen. Hieronder worden de werkzaamheden van de loodgieter uitgebreider verteld. 

Leidingen

Jouw huis zit vol met leidingen. Het is belangrijk om deze leidingen goed te onderhouden, zo voorkom je mogelijke lekkages. De loodgieter zorgt ervoor dat de leidingen in het huis vervangen en aangelegd worden. Maar ook doet de vakman de onderhoud van deze leidingen. De loodgieters raden aan om dit genoeg te laten onderhouden.

Lekkage

Lekkage kan overal zitten. Op de muren, onder de vloer of in de kelder. Op welke plek je maar kan bedenken, kan er lekkage voorkomen. Als de loodgieter weet waar de lekkage vandaan komt dan kan het probleem worden verholpen. Als de plek niet duidelijk is, wordt dit opgelost door een lekdetectie. Die spoort met speciale apparatuur de plek van de lekkage op. Daarna kan de loodgieter weer zijn werk doen.

Verstopping

Veel loodgieters houden zich ook bezig met verstoppingen. Bijvoorbeeld in de toilet, douche of wasbak. Zij weten hoe ze met de juiste middelen het probleem kunnen verhelpen. Je hebt hier ook speciale vakmannen voor die zich alleen bezighouden met verstoppingen. Maar het is ook prima een taak die een loodgieter kan uitvoeren.

Installaties

Loodgieters krijgen ook vaak klussen, zoals installeren van cv-ketels of toiletten. Dit voeren zij veelal uit. Ook onderhouden zij de installaties. Dit is erg belangrijk, omdat op deze manier verdere problemen voorkomen worden. 

Loodgieter nodig?

Heb jij nou ook een probleem? En kan deze worden opgelost door een loodgieter. Wacht dan niet te lang, want dan worden de problemen alleen maar groot. Maak zo snel mogelijk een afspraak met een loodgieter.