Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Wanneer is het nodig om je groepenkast te vervangen?

Als Groepenkastvervangennu wordt ingeschakeld om storingen te verhelpen leidt dat vaak tot groepenkast vervangen. Vooral bij oudere woningen is de oorzaak van een stroomstoring vaak gelegen in de groepenkast. Vooral bij woningen van voor 1975 zit daar geen aardlekschakelaar in. Dat is gevaarlijk, want door het ontbreken van een aardlekschakelaar kan er brand ontstaan bij een kortsluiting of bij een blikseminslag. Maar er zijn nog meer redenen waarom Groepenkastvervangennu adviseert om eens goed maar de groepenkast te kijken. Soms is de installatie verouderd, maar het komt ook voor dat er teveel zware apparaten tegelijk zijn aangesloten in de woning.

De stoppen slaan vaak door

Groepenkastvervangennu weet, dat als de stoppen van een woning vaak doorslaan, er goed moet worden gekeken naar de meterkast. Moderne huishoudens hebben vaak veel apparaten in huis, die grote hoeveelheden stroom verbruiken. Als die apparaten niet allemaal tegelijk aan staan is dat geen probleem. Maar als Groepenkastvervangennu de vermogens van de apparaten optelt en tot de conclusie komt dat er piekbelastingen zijn van bijna 8.000 watt, dan is het zaak om in actie te komen. Je moet dan de groepenkast vervangen of de bestaande groepenkast met enkele groepen uitbreiden.

Groepenkast vervangen vereist vakmanschap

Woningeigenaren willen soms zelf hun groepenkast vervangen om te besparen op kosten. Groepenkastvervangennu raadt dat af. Als een groepenkast niet volgens de vereiste voorschriften wordt geïnstalleerd kunnen er grote ongelukken ontstaan. Als de groepen bij overbelasting niet correct worden uitgeschakeld kan dat zelfs leiden tot brand. Maar door een verkeerd gemonteerde groepenkast kun je ook in huis zomaar een schok krijgen. Laat een groepenkast vervangen daarom altijd door een erkende monteur van Groepenkastvervangennu doen. Hij zorgt tevens voor de keuring van de groepenkast, zodat je een veilige installatie in je huis hebt.