Heel Nederlands
Image default
Woningen

De nieuwste trend kleur op je muur is olijfgroen

Vroeger had je het waarschijnlijk de meest lelijke kleur ooit gevonden, maar vandaag de dag is olijfgroen de meest populaire kleur voor op je muur. Olijfgroen wordt momenteel enorm veel gekozen en dat heeft ook met een aantal dingen te maken. Zoals, wat doet het in je interieur, hoe kan je het combineren en hoeveel kleuren van olijfgroen zijn er eigenlijk. Dat vertel ik je in dit artikel allemaal. Lees dat hieronder of neem een kijkje op de website van Huis Inrichten. 

Wat doet olijfgroen in je interieur? 

Een olijfgroene kleur op je muur kan veel doen in je interieur. Het geeft bijvoorbeeld veel leven, rust en vitaliteit. Veel mensen geeft het bijvoorbeeld ook veel energie en het staat voor nieuw leven. Een olijfgroene muur van veel positieve effecten geven. Olijfgroen op je muur is een hele goede keus wanneer je altijd druk bent en thuis echt goed tot rust wilt komen. Je kunt Olijfgroen erg goed combineren met een strak of klassiek interieur en zeg nou zelf, het is gewoon een hele mooie kleur.

Welke tinten heb je allemaal?

Olijfgroen is eigenlijk een kleur die vaak gezien wordt als groen en geel. In de meeste gevallen is olijfgroen ook groen en geel, maar er bestaan nog veel meer olijfgroene kleuren. Olijfgroen heeft bijvoorbeeld ook veel contrast. Het ene kleurtje is net wat lichter dan de ander of juist heel donker. 

Olijfgroen kan ook bruin bevatten. De kleur drap is bijvoorbeeld een lichte bruingroene kleur die zelfs als olijfbruin gezien word. Ook is het een kleur die in de tweede wereldoorlog voorkwam in de uniformen van de soldaten. De kleur drap komt uit de jaren 1500. Kortom de Olijfkleur kun je in veel verschillende tinten en contrasten maken en daarom is de kleur ook leuk om mee te combineren en kun je die verschillende tinten ook goed met elkaar combineren.