Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Schimmels in uw slaapkamer? Pak ze aan!

Heeft u schimmels op het plafond of op de muren van uw slaapkamer? Maakt u zich geen zorgen, dat is een meer dan normaal verschijnsel. Het kan natuurlijk wel vervelend zijn voor u, omdat het een vies gezicht is. Daarbuiten kunnen schimmels ook nog eens een negatief effect hebben op uw gezondheid. Veel mensen hebben maar weinig kennis als het gaat om schimmels en dat is helemaal niet erg, tot u er zelf mee te maken krijgt. Dan is het best handig om te beschikken over wat algemene kennis op het gebied van schimmels, bijvoorbeeld waar deze vandaan komen en hoe deze aan te pakken. In dit artikel geven we u informatie over schimmels zodat u voortaan weet waar u mee te maken heeft.

Hoe ontstaan de schimmels in mijn slaapkamer?

Schimmels op het plafond of schimmels op de muren, het kan allemaal voorkomen in uw slaapkamer en daar bent u natuurlijk niet blij mee. Schimmels in de slaapkamer zijn erg normaal en voor veel mensen moeilijk te voorkomen. Schimmels ontstaan vaak op plekken waar het erg vochtig is en waar de ventilatie niet optimaal is. Waarom ontstaan de schimmels dan toch in mijn slaapkamer? Ik hoor het u denken en gelukkig is dat makkelijk te verklaren. De slaapkamer is een plek waar u, en wellicht uw partner, erg veel ademen en transpireren. Om die reden is de slaapkamer een erg vochtige plek en dus een fijne omgeving voor schimmels. Moet u dan met het raam open slapen om de kamer te ventileren? Nee, absoluut niet. Wel is het verstandig om soms de ramen te openen wanneer u wakker wordt zodat uw kamer even kan luchten.

Schimmel in slaapkamer

Wat voor gevolgen kunnen de schimmels hebben?

Aangezien u hoogstwaarschijnlijk veel tijd doorbrengt in de slaapkamer kunnen de schimmels na verloop van tijd negatieve effecten hebben op uw gezondheid. Er kunnen meerdere klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld benauwdheid, een verstopte neus en keelpijn. Let wel op: deze klachten verschillen per persoon, de één is gevoeliger voor deze klachten dan de ander.

Wat doe ik tegen schimmels?

Wat kunt u hier nu tegen doen? Een hele hoop. Er zijn genoeg manieren om schimmels aan te pakken. Zo zijn er een hoop schoonmaakmiddelen die beweren te werken tegen schimmels. Ook zijn er genoeg zelfbedachte middeltjes die zouden kunnen werken tegen schimmels. Onze voorkeur gaat uit naar een professionele aanpak en de inschakeling van een gespecialiseerd bedrijf. Zij zullen de schimmels op professionele wijze verwijderen en zullen ervoor zorgen dat de schimmels voor een langere tijd weg zullen blijven.