Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Lamelparket leggen

Veel mensen laten hun keuze vallen op lamelparket. Dit is een houten vloer dat bestaat uit 3 lagen. De toplaag bestaat uit massief hout en de andere lagen uit een goedkopere houtsoort. Omdat het eruit ziet als een houten vloer, maar toch een stuk goedkoper is, is het zeer populair. Echter zijn er mensen die nog wat moeite heeft met het leggen van een lamelparket. Daarom kan je hier, in deze blog een aantal tips lezen waar je op moet letten bij het leggen van een lamelparket!

Lamelparket bij Bax Houthandel

Voordat je het lamelparket gaat leggen, moet je er natuurlijk eerst één aanschaffen. Dit doe je bij Bax Houthandel. Bij Bax Houthandel kan je terecht voor verschillende soorten lamelparket. Deze heeft Bax helemaal zelf ontwikkeld en geproduceerd. Omdat Bax het geheel zelf produceert en inkoopt kunnen zij het het goedkoop op de markt zetten. Bij Bax Houthandel vind je dus een groot assortiment aan vloeren welke allemaal verschillen in prijs en kwaliteit. Neem eens een kijkje baxhouthandel.com voor het assortiment of neem een kijkje in een van de vestigingen.

Tips!

Als je eenmaal een vloer hebt aangeschaft kan je het gaan leggen. Maar voordat je kan beginnen met het leggen van een lamelparket is het belangrijk dat je het parket minimaal 48 uur in huis laat liggen. Het moet namelijk de tijd krijgen om te acclimatiseren. Wanneer je een lamelparket gaat aanleggen moet je bedenken op welke manier je het parket gaat leggen. Je kan er namelijk voor kiezen om deze ‘zwevend’ te leggen. Je kan het parket ook lijmen aan de vloer. De keuze is aan jezelf. Wat vindt je het makkelijkst. Belangrijk is ook dat je nadenkt of je er vloerverwarming onder legt. Doe je dit dan moet je je goed voorbereiden en het leggen wordt daardoor iets ingewikkelder!

Voor meer info :