Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Een stressvrije kerst

Hoewel kerst zou moeten gaan om feest vieren en gelukkig zijn met je naasten, is het vaak een feestdag waar veel mensen tegenop zien. Niet omdat ze het niet leuk vinden, maar omdat het zo’n drukke periode is. We hebben er allerlei verwachtingen van en als dingen dan even anders uitpakken dan verwacht, kun je rekenen op een kleine zenuwinzinking. Wil je dit jaar zonder kleerscheuren en wallen onder je ogen de kerst overleven? Lees dan deze tips!

Het belangrijkste is dat je onthoudt dat het niet perfect hoeft te verlopen. Hoe minder verwachtingen je hebt, des te leuker zul je het beleven. Wees ook realistisch: die perfecte kerst die je op tv, in de bladen en op sociale media ziet, die bestaat niet. Wees je bewust van je stress-level en zorg dat je genoeg ontspant.

Kerst begint al veel eerder dan eind december. Begin december wordt namelijk meestal de kerstboom al in huis gehaald. Zit je dit jaar echt even niet te wachten op al dat gedoe? (Denk aan, de kerstboom halen, al die naalden in je huis, de lampjes uit de knoop halen). Dan is dit de perfecte tip voor jou: je kunt gewoon een versierde kerstboom kopen. Dit is een kunstkerstboom met lampjes en alle versiering die je maar wenst. Dat scheelt een hoop gedoe en je ziet het er niet aan af!

Dan moeten we het hebben over de kerstcadeaus. Ook dit kan stress opleveren als je geen idee hebt wat je moet kopen. Dit jaar zit jij niet met je handen in het haar, want met deze tip ben je goed voorbereid. Begin al een paar maanden eerder met goed luisteren of mensen cadeau ideeën noemen. Hoor je je vader zeggen: “Ik zou toch wel eens een nieuwe gereedschapskist willen hebben”, schrijf het dan meteen ergens op in je telefoon. Zo weet jij rond kerst precies wat iedereen graag zou willen krijgen!

 

 

Voor meer info :