Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Deurluifels kopen? Weke soorten zijn er allemaal?

Deurluifels zijn belangrijk, want ze zorgen voor een woning die er uitnodigend en gezellig uitziet. Verder hebben deurluifels natuurlijk een praktische functie. Als het regent kan jij, of een bezoeker, er heerlijk onder schuilen. Niet alleen tegen de regen natuurlijk, maar ook tegen de zon! Ten slotte zijn deurluifels tegenwoordig goed betaalbaar, als je tenminste goed let op aantrekkelijke deurluifel aanbiedingen. Argumenten genoeg dus om de aanschaf van een deurluifel te overwegen. Maar welke deurluifel soorten zijn er precies? Lees snel verder en ontdek welke deurluifel soorten misschien voor jou zijn weggelegd.

Soorten deurluifels: hout, glas of kunststof

Een keuze die je moet maken als je een deurluifel zoekt, is de materiaalsoort. Een van de meest traditionele soorten deurluifels is gemaakt van hout. Hout ziet er mooi natuurlijk uit en is een voordelige keuze. Een minpunt van houten deurluifels is echter wel dat deze veel onderhoud nodig hebben. Een mooi alternatief voor een houten deurluifel is een luifel van glas. Glazen luifels hebben een moderne look en zien er stijlvol uit. Ze zijn doorgaans prijziger dan een houten deurluifel, maar je krijgt er wel een mooiere entree voor terug. Ten slotte kun je kiezen voor een deurluifel van kunststof. Vooral het beperkte onderhoud en de vele keuzemogelijkheden qua kleuren en stijlen maken dit type luifel tot aantrekkelijke deurluifel soorten.

Deurluifel

Deurluifels met ingebouwde verlichting

Een van de nieuwste soorten deurluifels, zijn deurluifels met ingebouwde verlichting. Uiteraard gaat het dan om LED-verlichting, een type verlichting dat maar weinig energie nodig heeft en goed betaalbaar is. Er zijn momenteel veel deurluifel aanbiedingen die voorzien zijn van ingebouwde LED-lampen, dus oriënteer je en kies een mooi exemplaar uit.

Vormgeving van deurluifels

Naast diverse materiaalsoorten en deurluifels is de vormgeving ook iets om goed over na te denken. Een veelgekozen optie, die sinds enkele jaren steeds populairder aan het worden is, zijn deurluifels met een boogvorm. Dit typ deurluifel ziet er stijlvol en classy uit, maar heeft naast de looks nog meer voordelen te bieden. Vooral één voordeel is aantrekkelijk: het praktische gemak van gebogen deurluifels. Door de ronde vorm valt troep gemakkelijk van deze deurluifels af en hoef je de deurluifel niet, zoals bij echte luifels, periodiek schoon te maken. Tel uit je winst, want dat scheelt je een hoop werk!

Kies je voor een grote of een kleine deurluifel?

Qua deurluifel soorten kun je ook nog kiezen uit grote of kleine deurluifels. Natuurlijk is het formaat deurluifel afhankelijk van je woning en de ruimte die je bij de voordeur hebt. Als je een grote woning hebt, is een grotere deurluifel uiteraard noodzakelijk, om de volledige entree te kunnen afdekken.

Bekijk nu het grote aanbod aan deurluifel soorten van een specialist

Bezoek gewoon eens de website van een speciaalzaak op het gebied van deurluifel soorten en laat je verrassen. Op dit moment zijn er veel deurluifel aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Dus kijk rond en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die er zijn als het gaat om deurluifels!