Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

De beste OLED-TV’s kopen 2020

Het kiezen van een OLED 4K TV is niet eenvoudig. Helderheid, kleurvriendelijkheid, geluidsweergave, compatibiliteit met recente HDR-formaten: we hebben de 55 en 65 inch-tv’s van LG, Sony en Panasonic getest, op zoek naar de beste kijk- of spelervaring.

Deze gids is geschreven door de redactie van Wirecutter (New York Times Group) en vertaald door Le Monde. De producten worden onafhankelijk van elkaar geselecteerd. Le Monde en Wirecutter ontvangen een vergoeding wanneer een van onze lezers hun aankoop online doet. Om er meer over te weten te komen

Onze OLED 4K TV keuzes
Vergelijking “Wirecutter”. Het kiezen van een OLED 4K TV is niet eenvoudig. Helderheid, kleurvriendelijkheid, geluidsweergave, compatibiliteit met recente HDR-formaten: we hebben de 55 en 65 inch-tv’s van LG, Sony en Panasonic getest, op zoek naar de beste kijk- of spelervaring.

Deze test werd uitgevoerd in de Verenigde Staten en werd aanvankelijk in het Engels gepubliceerd op de Wirecutter website. U kunt het hier lezen in de originele versie.

We hebben ongeveer 30 uur lang een groot aantal tv’s getest. We concluderen dat de LG C8 de beste OLED TV is voor gebruikers die op zoek zijn naar uitstekende videoweergave, vooral met recente HDR-inhoud. Zeker duurder dan een goede LCD TV, biedt de LG C8 een beter beeld dan alle LCD TV’s die we getest hebben en verdedigt zich net als andere duurdere OLED’s. Het is een uitstekende keuze voor de kijker die de hoogste prioriteit geeft aan de beeldkwaliteit.

De LG C8, met zijn zeer slanke en aantrekkelijke ontwerp, biedt een uitstekende beeldkwaliteit en ondersteunt alle belangrijke HDR-formaten. Het is een aangesloten TV die gemakkelijk te gebruiken WebOS-software heeft en alle belangrijke video- en audiostreamingdiensten ondersteunt. Videoliefhebbers zullen de uitgebreidere beeldcontrole op dit apparaat op prijs stellen dan op concurrerende Sony OLED’s. Meer betalen voor een van LG’s high-end OLED-modellen, zoals de E8 of W8, zal niet zorgen voor een betere beeldkwaliteit, waardoor de C8 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt (maar als je van het high-end ontwerp houdt en je je meer kunt veroorloven, zijn de E8 en W8 betrouwbare apparaten met dezelfde videoprestaties als de C8).

De LG B8 biedt vrijwel dezelfde prestaties als de C8 voor een iets lagere prijs. Aangezien de B8 een minder krachtige processor heeft, heeft hij niet dezelfde videoverwerkingscapaciteiten als de C8, maar dit is meestal niet merkbaar. De beeldkalibratieopties zijn niet zo krachtig als die van de C8 en de meeste tests leken iets minder helder met de B8 dan met de C8, maar in het algemeen is het bijna onmogelijk om het verschil te zien. Toch is dit model een uitstekend apparaat.

Voor meer info : https://tevredenconsument.nl/elektronica/de-beste-oled-tv/