Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

3 tips om de levensduur van jouw tuinmeubelen te verlengen!

Wanneer je dure tuinmeubelen aanschaft wil je natuurlijk dat deze lang meegaan. Je wil er volop van genieten en er alles uithalen wat erin zit! Hoe lang je tuinmeubelen meegaan heb je deels zelf in de hand. Er zijn verschillende aspecten die je kunt doen om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen. Benieuwd wat dat is? Lees deze blog en doe er je voordeel mee!

Bescherm ze met hoezen

Een makkelijke manier om jouw tuinmeubelen te beschermen is uiteraard door ze te bedekken met hoezen wanneer je ze niet gebruikt. Voor ieder soort tuinmeubel is er wel een geschikt afdekzeil te vinden. Vaak worden ze geleverd bij de tuinmeubelen en soms moet je ze zelf aanschaffen. Eén ding is zeker: het is de moeite waard om ze aan te schaffen! Het dan natuurlijk belangrijk dat je de hoezen er ook daadwerkelijk omheen doet, ook al vind je dat misschien niet zo’n leuk klusje. 

Berg ze op als je ze niet gebruikt

Heb je genoeg ruimte ter beschikking en ga je je mooie tuinset deze winter niet gebruiken? Berg deze dan op in de schuur! Ook dit lijkt misschien een zware klus, maar het betaald zich dubbel en dwars uit. Door je tuinmeubelen op te slaan in de schuur voorkom je dat er aanslag op komt en dat de boel gaat schimmelen. Zo heb je ook geen last van vieze vlekken en kringen in je bekleding. Kortom, berg ze op als je lang wil genieten van je mooie tuinmeubelen!

Maak je tuinmeubelen zo nu en dan schoon

Dit vind je misschien niet het allerleukst om te doen, maar het komt ten goede van de kwaliteit van je tuinmeubelen. Schoonmaken! En daarmee bedoelen we niet dat er enorme emmers sop aan te pas moeten komen, maar gewoon eens in de zoveel tijd met een doekje je tuinmeubelen schrobben. Zo voorkom je aangekoekt vuil dat zich nestelt in bijvoorbeeld de bekleding van je tuinmeubelen. 

 

Ben je nog op zoek naar mooie tuinmeubelen? Neem een kijkje bij Fonteyn Uddel, en laat je inspireren.