Heel Nederlands
Image default
Vervoer en transport

Welke taxi neem jij?

Als je een taxi wil, dan moet je wel op een aantal zaken letten. Niemand wil immers de verkeerde taxi pakken. Helaas komt het nog steeds voor dat er niet verzekerde chauffeurs zijn of dat een taxichauffeur iemand veel te veel laat betalen. Er zijn gelukkig wel wat punten waar je op kunt letten, zodat je veel problemen kunt voorkomen.

Taxi Den Haag

Ook Taxi Den Haag geeft aan dat het nog steeds voorkomt dat mensen bij niet professionele taxichauffeurs terecht komen. Daarom druk Taxi Den Haag mensen ook op het hart om goed op te letten. Waar moet je dan zoal op letten? Taxi Den Haag somt de volgende punten op:

Check het kenteken. De kentekenplaat moet namelijk blauw zijn. Is dit niet het geval? Dan ga er maar van uit dat er iets niet klopt. Stap dus niet in, bij deze ’taxi’.

Nog iets wat je kunt doen, is vragen naar de chauffeurspas. Die moet een chauffeur namelijk hebben. Verder moet er in de taxi een boordcomputer aanwezig zijn. Heb je na de rit klachten? Vraag dan om een ritbon. Daar staat namelijk op hoe je precies een klacht kunt indienen.

Niet te veel betalen

Hoe weet je nu wat een goede prijs is? Natuurlijk heb je wel enig idee wat een goede prijs is. Weet je het niet precies? Zoek dan even online naar de maximale tarieven voor opstaptaxi’s. Dit zijn de taxi’s bij het station en bij bijvoorbeeld het vliegveld. Wil je onverwachte kosten voorkomen? Dan kun je beter vooraf vragen wat de rit gaat kosten. Dan krijg je vast wel een goede richtlijn van wat je mag verwachten aan kosten. Verder is het zo dat een taxi die eerst naar jouw huis rijdt natuurlijk duurder dan een taxi die je bij een station aanhoudt. Deze taxi heeft geen voorrijdkosten. Dat scheelt natuurlijk.

https://denhaagtax.nl/