Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Hoe zie je het snelst resultaten in de sportschool? Lees het hier!

Er zijn veel misvattingen over hoe snel je spieren kunt opbouwen in de sportschool. Om te voorkomen dat je met valse verwachtingen de sportschool binnenloopt, is het handig om vooraf wat informatie te vinden. Waar kun je op bijvoorbeeld op vertrouwen als je begint met trainen? En wat kun je doen om het beste en snelste resultaat te krijgen? Dit hangt van veel zaken af. De meeste mensen doen aan krachttraining om meer spieren op te bouwen, of ze nu willen afvallen of aankomen. Maar hoe snel groeit deze spiermassa eigenlijk? Dit en meer lees je hieronder!

Waarmee kun je beginnen?

Als je graag resultaat ziet in de sportschool moet je natuurlijk altijd bij het begin beginnen. Ben je een beginner? Als beginner kun je tot 2 kilo spieren per maand erbij krijgen. Maar let op want dit is tevens ook het maximum. Naarmate je een beetje oefent, neemt dit aantal steeds meer af. Daarom wordt 10 kg per jaar als de hoogst mogelijke einddoel beschouwd. En dit is ook alleen onder ideale omstandigheden en enkel voor het eerste jaar. Iets wat je als normale of meer ervaren krachtsporter waarschijnlijk niet voor elkaar krijgt. Het is daarnaast ook niet goed om te veel en te snel aan spieren aan te komen. Als je te snel aankomt, is je calorie-overschot te hoog. De simpele oplossing is dan om minder calorieën te eten. Probeer ongeveer 100 kcal per dag te verliezen en kijk of je vetopslag kunt voorkomen.

Let hier ook op

Naast het feit dat je op je voeding en training moet letten is het ook belangrijk om goed te kijken naar hoe je precies traint. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je training bijvoorbeeld niet goed genoeg is ingericht. Je oefent bijvoorbeeld niet regelmatig genoeg of je houdt je niet aan de juiste oefeningen en apparaten. Als je tot nu toe geen duidelijk trainingsschema hebt gemaakt, is het tijd om dat te gaan doen! Naast een trainingsschema kun je ook een voedingsschema maken. Met een voedingsschema droogtrainen kun je precies zien wat je allemaal wel en niet kunt eten en drinken. Een voedingsschema droogtrainen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Daarnaast kun je altijd een ervaren trainer om hulp vragen bij je voedingsschema droogtrainen.

https://www.trainandgain.nl/voedingsschema.html