Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Verlos jezelf van de dip!

Soms heb je even zo’n dipgevoel. Dat overkomt de meesten mensen namelijk wel eens. Het is alleen vervelend als je die dip de hele dag meeneemt. Wil je snel van de dip af? Dan zijn er een aantal methoden die kunnen helpen. Benieuwd? Lees dan verder naar drie manieren om jezelf van de dip te verlossen!

Zonder dip geen groei, voel je emoties

Een dip kan soms niets meer en minder zijn, dan dat je emoties voelt zoals angst, verdriet, boosheid of soms voel je alleen maar een onbestemd gevoel van onrust of een soort ‘watten in je hoofd’. Het is allemaal nog erger als je het ziet als dat het jouw schuld is dat je dit voelt. Dit werk averechts. Wegdrukken helpt ook niet, dan komt het terug, net zoals een bal die je met veel kracht onder water duwt.

Een emotie is er om je iets te zeggen, ga dus gewoon voelen wat je voelt. Je innerlijke stem zal er gerust van alles van vinden. Maar, laat die gedachten maar gaan: jij bent niet die gedachten. Jij bent diegene die dit hoort. Vaak is het zo dat als je de emotie doorvoelt, dat na een tijdje er een rust over je heen komt. Het is alsof je ergens van heelt, en vermoedelijk is dit ook zo.

Het is niet de enige aanpak waarmee je uit een dip komt. Soms werkt het ene beter en soms het andere. Wat je ook kunt proberen is het volgende…

Witte sneakers schoonmaken en afspreken met een vriend

Soms heb je een bepaalde onrust. De oorzaak kan iets heel simpels zijn: je doet eigenlijk niet zoveel en je krijg een loom nutteloos gevoel. Het kan dan instant helpen om iets te gaan doen. Dat kan zijn witte sneakers schoonmaken, maar dat kan ook zijn om bijvoorbeeld te gaan fietsen. Je lichaam wil ook bewegen. Wellicht kun je na die witte sneakers schoonmaken, met die sneakers een rondje gaan wandelen. En, trouwens witte sneakers schoonmaken is niet verplicht, je kunt ook meteen gaan hardlopen.

Afspreken met een vriend is ook een handige manier om uit een dip te komen. Vooral als je merkt dat je erin blijft hangen, kan alleen al even praten fijn zijn. Het zorgt voor afleiding en helpt je weer het allemaal niet zo zwaar in te zien.

https://sneakersreinigen.nl/witte-sneakers-schoonmaken/