Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Verschillende bijenproducten voor je gezondheid

Natuurlijk Westland is de leverancier van verschillende bijenproducten die nuttig zijn voor je gezondheid. De meeste mensen denken dat bijen alleen honing produceren. In feite verzamelen en produceren bijen veel verschillende elementen. Het meest voorkomende product van bijen is honing. Deze zoete substantie wordt geproduceerd uit de nectar die is opgeslagen in de honingraat. Daarnaast produceren werkbijen ook bijenwas die wordt gebruikt om de honingraat te bouwen. Een ander populair product van bijen is propolis. Deze stof wordt ook wel bijenlijm genoemd en wordt meestal als supplement geconsumeerd. Ten slotte scheiden bijen ook koninginnengelei af om de voeding voor larven en bijenkoninginnen te geven. Zie onderstaande uitleg voor meer informatie over bijenproducten.

 

Honing

Natuurlijk Westland levert veel bijenproducten. Een daarvan is honing van hoge kwaliteit. Honing is een stof gemaakt van nectar. De werkbijen verzamelen en bewerken de nectar en bewaren deze vervolgens in de honingraat. In feite is het doel van de bijenproductie om de kolonie van voedsel te voorzien. Mensen verzamelen echter honing voor hun consumptie en commerciële doeleinden. Honing bevat veel voedingsstoffen. Deze natuurlijke stof is ook rijk aan antioxidanten en antibacterieel. Ongetwijfeld kan het elke dag consumeren van honing je gezondheid verbeteren.

 

Propolis

Propolis wordt gemaakt van balsems, harsen en boomsappen. Bepaalde soorten bijen gebruiken propolis om de scheur in hun kasten te repareren. Een andere bijensoort gebruikt propolis om de aanval van de mieren te voorkomen. Propolis is ook goed voor je gezondheid. Mensen consumeren propolis in de vorm van voedingssupplementen. Deze stof bevat ontstekingsremmend, antiseptisch, antibacterieel, antioxidant, schimmelwerend en kankerbestrijdend. Omdat dit extract voedzame stoffen bevat, gebruiken experts het voor de behandeling van vele ziekten. Propolis is ook goed voor ziektepreventie en versterkt je immuunsysteem. Soms wordt propolis ook gebruikt voor cosmetica.

 

Koninginnengelei

Honingbijen scheiden koninginnengelei af om de larven van de koningin en de bij te voeden. Als hun koningin dood is, kiezen ze kleine larven en voeren ze koninginnengelei om cellen te bouwen. Ongetwijfeld heeft de koningin een groter lichaam dan werkbijen. Mensen gebruiken koninginnengelei als voedingssupplement. Deze krachtige stof kan worden gebruikt om verschillende chronische ziekten en lichamelijke aandoeningen te behandelen. Royal jelly bevat verschillende voedingsstoffen zoals vitamines, unieke eiwitten, mineralen en vetzuren. Bovendien wordt erop vertrouwd dat koninginnengelei het risico op ontstekingen en hart- en vaatziekten vermindert. Het regelmatig consumeren van koninginnengelei helpt je ook om het cholesterolgehalte te verlagen. Met veel voordelen consumeren veel mensen koninginnengelei om hun gezondheid te behouden.