Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Ibiza: wat kun je er allemaal doen?

Ibiza is een Spaans eiland dat behoort tot de Balearen eilandengroep. Ibiza is een erg geliefde vakantieplek met ieder jaar veel bezoekers, met name veel jongere vakantiebezoekers. Het Spaanse eiland staat onder andere bekend om het nachtleven, maar wat kan je nog meer in Ibiza doen naast genieten van het nachtleven? We gaan je in dit artikel een aantal ideeën geven, dus lees zeker verder!

De Ibiza jachthavens

Als je naar Ibiza gaat, kan je een kijkje nemen bij de jachthavens in Ibiza. Denk dan bijvoorbeeld aan Port de Sant Antoni de Portmany. Deze jachthaven is gelegen aan de fantastische oevers van de Middellandse Zee, in de stad met dezelfde naam als de jachthaven: Port de Sant Antoni de Portmany. Er is wifi, een bar en een restaurant te vinden op de jachthaven. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om zelf een jacht in de Port de Sant Antoni de Portmany te kopen. Als je op zoek bent naar een kwalitatief jacht voor een goede prijs neem dan zeker eens een kijkje op Jachtmakelaardij Kappers. Buiten Port de Sant Antoni de Portmany zijn er ook nog andere jachthaven die je zou kunnen bezoeken zoals de 

Puerto Deportivo Santa Eulalia of Puerto Deportivo Marina Botafoch. Als je dus een echte bootliefhebber bent, is dit zeker een idee voor jou!

Klim naar het mooiste viewpoint in Ibiza

Een van de allermooiste plekken van Ibiza is het viewpoint bij Torre Des Savinar. Je vindt deze historische uitkijktoren bovenop een klif tegenover de welbekende rots Es Vedra. Es Vedra is een prachtige kalkstenen rotseiland van zo’n 400 meter hoog. Veel mensen vinden Es Vedra een magische plek. Het rotseiland bevat namelijk een hoge concentratie mineralen en zendt bijzonder sterke magnetische stralen uit. Ook gaan er diverse mythes en legendes over Es Vedra rond. De Torre Des Savinar beklimmen, is perfect voor de echte avonturiers. Het wordt beloond met een prachtig uitzicht op Es Vedra.

Een bezoek aan de trommelende hippies

Op zondag komen op het strand genaamd Cala Benirras, aan het begin van de avond muzikale hippies samen om muziek te maken. Dit trekt veel mensen aan, die op hun blote voeten in het zand meedansen. Het is bijzonder om te zien en om er deel van uit te maken. Ook op andere dagen dan zondag is het strand Cala Benirras de moeite waard. Het water is hier kraakhelder en dat maakt het strand een geschikte plek voor bijvoorbeeld snorkelaars. Ook is dit een geweldige plek voor het bekijken van de zonsondergang en er is handvol gezellige strandtenten.