Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Hoe vind je een goede camping in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk, het lijkt soms wel een nationale hobby. Elk jaar opnieuw stappen tienduizenden gezinnen in de auto om de reis naar het zuiden te maken. Het is even een eindje rijden, maar aan het eind van de rit wacht onze vakantiebestemming: onze camping in Frankrijk. Dat we daarvoor onderweg even in de file hebben moeten staan nemen we voor lief. Want wij zijn dól op het campingleven. De Fransen hebben dat ook door. Daarom is het aantal campings in Frankrijk enorm. Sommige campings zijn van tóp. Andere…ietsje minder.

Hoe voorkom je dat je op een belabberde camping terecht komt? Hoe garandeer je dat je vakantie in Frankrijk een tijd van ontspanning is? Een korte rondvraag onder vrienden levert drie strategieën op.

Kritisch op de bonnefooi

Sommige mensen trekken naar het zuiden zonder te weten waar ze willen kamperen. Misschien hebben ze een lijst campings, maar deze groep is van het “eerst zien, dan geloven”. Elke camping wordt eerst geïnspecteerd voordat besloten word: gaan we hier overnachten, of zoeken we verder? Deze strategie is de avontuurlijkste, want het kan zo maar zijn dat je moeite hebt een goede camping te vinden om je tent op te zetten.

De vertrouwde camping

Een andere groep mensen hanteert precies de tegengestelde strategie: zij gaan voor bewezen kwaliteit. Die camping van vorig jaar was geweldig, dus waarom zou je er dit jaar niet weer heen gaan? Deze strategie heeft als voordeel dat je weet waar je aan toe bent. Het is echter niet voor iedereen. Sommige mensen vinden het idee verschrikkelijk om elk jaar op dezelfde camping te staan.

Een nieuwe camping in Frankrijk, maar wel vertrouwd

De derde strategie is een tussenvariant. Je gaat naar een camping waar je nog nooit geweest bent, maar dan wel eentje waarvan je weet dat het goed zit. Hoe? Via glampings.nl. Op glampings.nl staan alleen de allerbeste (familie-)campings in Frankrijk. Campings met genoeg ruimte voor de kinderen, een speeltuin, zwembad, restaurant, en eventueel een animatieteam.

Er zijn luxe campings in alle belangrijke regio’s in Frankrijk, dus ook voor jullie zit de perfecte camping er tussen. Het mooie is, al deze campings bieden de mogelijkheid van glamping. Dus: geen gezeul met kampeerspullen, maar een tent die al helemaal voor je is opgebouwd wanneer jullie aankomen.

En aangezien je niet voor een gesloten slagboom wilt staan, kun je ruim van tevoren boeken. Kom naar www.glampings.nl en laat de voorpret beginnen.