Heel Nederlands
Image default
Vakantie

Een dagje vertoeven in Rotterdam

Na het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog was de gehele stad verwoest. Voorafgaand het bombardement stond de stad vooral bekend als uitgaansstad, waarbij er tientallen bioscopen en schouwburgen waren. Na de oorlog is de stad weer opgebouwd tot een stad waar deze voorheen ook bekend om stond: uitgaan, mooie gebouwen en plezier op het water. Denk bijvoorbeeld aan een rondvaart op de Maasvlakte, waarbij de skyline van Rotterdam kunt zien. Hier kun je zien hoe goed de stad weer opgebouwd is. Door de rijke geschiedenis van de stad is ook een rondvaart door Rotterdamse haven een waardevol en interessant uitje. In dit artikel nemen we je mee in de moderne stad Rotterdam met de leukste uitjes.

Het Maritiem Museum

Ben je vooral gefascineerd over de haven van Rotterdam? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij Het Maritiem Museum. Een plek voor jong en oud waar je meer kan leren over de grootste en oudste museumhaven van Rotterdam. Een bezoek aan dit museum kan goed gecombineerd worden met een rondvaart op de Maasvlakte. Door alle tentoonstellingen en activiteiten kun je wel even vertoeven in het museum.

Markthal Rotterdam

Even iets anders dan een rondvaart door de Rotterdamse haven? Ga andere werelddelen ontdekken in de Markthal in Rotterdam. Ontdek verschillende standjes waar je de meest verse groenten en fruit, kaas en noten en vlees en vis kan kopen. Door de zitplaatsen die deze standjes bieden kun je heerlijk rondkijken in de hal, wanneer je je favoriete gerecht aan het eten bent.

HotTug

Waarschijnlijk heb je hier nog niet eerder van gehoord, maar het is een uitje dat zeker de moeite waard is. Hoewel het misschien niet zo interessant is als een rondvaart op de Maasvlakte, is het zeker de moeite waard wanneer je samen met je vrienden op pad bent. Het is namelijk een varende hot tub, waarbij de boot elektrisch aangedreven wordt en je kunt genieten van een warm bad als je een rondvaart door de Rotterdamse haven. 

Euromast

Ook een die niet mag ontbreken in deze lijst is de Euromast. Geniet op deze toren van het adembenemende uitzicht over de wereldstad Rotterdam. Uitkijken op de stad op een hoogte van 185 meter is spannend, maar dan heb je ook wat. Daarna tijd voor een lekkere lunch of diner? Ook dan kun je in de Euromast terecht.

https://www.spido.nl/tochten-cruises/dagtocht-tweede-maasvlakte-2022