Heel Nederlands
Image default
Tuin en buitenleven

Het verschil tussen een buitenkleed en andere kleden

Wanneer het mooiere weer aanbreekt, is een van de eerste dingen die veel mensen graag doen, het veranderen van hun huis en tuininrichting. Buitenkleden worden steeds populairder als een manier om je terras of tuin op te fleuren. Veel mensen weten echter niet wat een buitenkleed eigenlijk is. Deze kleden verschillen namelijk op een paar belangrijke punten van andere vloerkleden. In deze blog bespreken we de verschillen tussen een buitenkleed en andere soorten vloerkleden. We zullen ook uitleggen waarom je alleen een buitenkleed buiten zou moeten neerleggen.

Het materiaal van een buitenkleed

Het grootste verschil tussen deze verschillende kleden zit hem in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een buitenkleed is namelijk van een ander materiaal gemaakt dan normale vloerkleden. Vloerkleden voor buiten zijn meestal gemaakt van synthetische materialen, zoals polypropyleen of polyester. Hierdoor zijn ze bestand tegen water en weersinvloeden. Een buitenkleed is gemiddeld ook dikker en duurzamer dan andere soorten kleden. Dat komt omdat ze ontworpen zijn voor gebruik buitenshuis.

Een buitenkleed en weersinvloeden

Buitenkleden zijn dus gemaakt van een ander materiaal dan andere kleden, wat betekent dat ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Als je een normaal vloerkleed voor een langere tijd buiten zou neerleggen, zou deze snel stuk gaan of sterker nog, verrotten. Een buitenkleed heeft hier geen last van, gezien het geen water opneemt en daardoor ook niet kan schimmelen of rotten. Dit heeft overigens niet alleen betrekking op regen. Ook als er veel vocht in de lucht hangt, wat in ons land vaak het geval is in de zomer, kan een normaal kleed veel van deze vocht absorberen. Dit is met een buitenkleed dus niet het geval.

Een buitenkleed en duurzaamheid

Zoals inmiddels duidelijk mag zijn, is een buitenkleed dus speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en zijn hierdoor minder geschikt voor gebruik binnenshuis. Waar veel mensen overigens ook voor kiezen, is om een buitenkleed aan te schaffen voor hun huisdieren. Doordat de kleden vaak gemaakt zijn van een stevig materiaal, is het ook een ideale plek voor katten en honden zodat ook zij comfortabel kunnen genieten van het mooie weer. Een buitenkleed gaat gemiddeld genomen erg lang mee doordat het vaak gemaakt is van kunststof. Ook blijft de kleur van deze kleden om precies dezelfde reden langer mooi. Nu weet je precies wat het verschil is tussen een buitenkleed en andere soorten kleden. Ook weet je nu waarom het gebruik van andere kleden buitenshuis geen goed idee is!