Heel Nederlands
Image default
Mode en Kleding

Het belang van snijbestendige handschoenen

Het belang van snijbestendige handschoenen

Wanneer u in een keuken of werkplaats werkt, kunt u zich gemakkelijk per ongeluk snijden aan scherpe messen en ander gereedschap. Snijbestendige handschoenen kunnen uw handen helpen beschermen tegen deze veel voorkomende verwondingen door snijwonden, prikken en schaafwonden. Hieronder volgen enkele aandachtspunten waarmee u rekening moet houden als u gaat winkelen voor snijbestendige handschoenen.

Voorkom snijwonden met snijwerende werkhandschoenen

Wanneer u met scherp gereedschap werkt, is het verstandig om uw handen te beschermen. Snijbestendige werkhandschoenen zijn ontworpen om uw handen te beschermen tegen verwondingen en snijwonden. Met deze handschoenen kunt u zich vrij bewegen, productief werken en een comfortabele greep op uw materiaal hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u zich bezeert.

De normering bij snijbestendige handschoenen

Snijbestendige handschoenen hebben verschillende belangrijke eigenschappen, waaronder snijweerstand en vloeistofdichtheid. Voor elk van deze eigenschappen is een Europese norm vastgesteld: EN 388 en ISO 13997. Handschoenen worden uitgebreid getest voordat ze een label krijgen. De snijweerstand van handschoenen wordt aangegeven door twee normen: EN 388 en ISO 13997. EN 388 is een score op een schaal van 1 tot 5. Hoe hoger de score, hoe beter de handschoen u beschermt tegen snijwonden. De score voor ISO 13997 wordt weergegeven in klassen van A tot F. Dit staat voor het aantal Newton dat nodig is om met een mes door stof te snijden. Voor A is dat 2 Newton en voor F 30 Newton.

Op zoek naar goede snijbestendige handschoenen? De ATG MaxiCut 44-3745 van ATG biedt de hoogste beschermingsgraad (snijklasse 5) en heeft een perfecte pasvorm. Deze lichtgewicht, flexibele werkhandschoen is ontworpen om te beschermen tegen snijwonden en schaafwonden en biedt tegelijkertijd uitzonderlijke grip.

Comfortabele snijbestendige werkhandschoenen

Met snijbestendige handschoenen kunt u verwondingen aan uw handen beperken en toch met kleine onderdelen of fijn gereedschap werken. Zoek ook handschoenen die vingergevoelig zijn, zodat u kleine onderdelen en fijn gereedschap met vertrouwen kunt manipuleren. Ademende handschoenen houden uw handen droog en comfortabel. Een lichtere laag materiaal geeft u meer comfort in uw greep.