Heel Nederlands
Image default
Entertainment

Een ouwe piemel opblaaspop, een goede grap

Misschien heb je er ooit een gezien, een ouwe piemel opblaaspop. We weten hoe het eruit zien en we kunnen gemakkelijk ons voorbeelden voor wie zoiets in onze vriendengroep of familie het grappig of geweldig zou vinden. Wist je ook dat bedrijven het aanraden voor verjaardagen? Natuurlijk is het belangrijk om dit te doen bij het juiste persoon, maar als je het goed doet heb je gelijk een grappig verjaardagsfeest waarvan de jarige Jop eventjes moet nadenken wat hij met het pop zou willen doen. Het is in ieder geval een stuk decoratie voor als je wat stout wilt zijn of een stout feestje wilt geven.

 

Wereldwijde (feest) opblaaspoppen

Opblaaspoppen zijn zeker niet exclusief tot Nederland, het is een wereldwijde fenomeen waar bijna elk land aan meedoet. We doen het voor feesten, decoratie, advertenties en voor parades, misschien heb je zoiets wel eerder gezien op TV of op het internet. Parades vol met gigantische opblaaspoppen die als je ze in het echt zou zien verschrikkelijk verbaasd zou zijn op hoeveel detail er aan te zien is. Hoewel we deze parades niet in Nederland hebben en voornaamst zich in Amerika voordoen, zijn wij Nederlanders nog steeds creatief met poppen waardoor het onmogelijk is om de juiste pop niet te kunnen vinden.

 

Waarom bestaan opblaaspoppen?

Misschien heb je aan deze vraag nooit nagedacht omdat het iets is wat we voor zekerheid nemen. Opblaaspoppen bestaan natuurlijk al heel lang, en hun reden van bestaan is best simpel maar ook slim. Als je kijkt naar het woord, zit er poppen in. Het zijn poppen, maar niet traditioneel poppen, vroeger vonden mensen poppen veel leuker dan nu, maar het was niet goedkoop om steeds maar een nieuwe pop te maken van stof. Dus voor bedrijven dachten ze gelijk aan opblaaspoppen, de materiaal voor opblaaspoppen zijn veel goedkoper en met het gebruik van helium zweven ze ook nog!

https://www.huureenpop.nl