Heel Nederlands
Image default
Mode en Kleding

Een paar maten te groot past perfect bij een trendy look

De Engelse ska- en popband Madness had het in de jaren tachtig al over ‘baggy trousers’, ofwel kledingstukken die een paar maten te groot zijn. Wijde spijkerbroeken, oversized t shirts, ruimvallende jassen en slobbertruien. Het is tegenwoordig een modestatement van jewelste. En niet alleen voor ska-liefhebbers, hippies, punkers en hiphoppers. Je ziet deze overmaatse kledingstukken ook terug op de catwalks van Milan, Parijs en New York. Maar er bestaan nogal wat clichés over wijde kleding. Zo zou het niet sexy of stijlvol zijn. Niet is minder waar, maar er zijn wel een paar stijlregels die je in acht moet nemen. De makkelijkste: combineer je wijde of volumineuze kledingstuk altijd met iets strakkers. In deze blog inspireren de experts van Lookperfect je met outfits die heel goed werken.

Je bouw is belangrijk

Als je lang en slank bent heb je mazzel. Oversized is voor jou gemaakt! Zelfs met wijd op wijd kom je weg. Wijde pijpen, poncho’s, dikke vesten, grote t shirts en truien. Jij kan het allemaal hebben. Maar als je iets kleiner of steviger gebouwd bent is een 100% wijde look minder geslaagd. Als je niet uitkijkt zie je er dan wat propperig uit. Niet heel charmant! Maar oversized t shirts op skinny jeans kan natuurlijk wel.

Wat is wijd?

Niet alleen kleding van een paar maten te groot valt wijd. Ook kledingstukken waar weinig vorm in zit en die recht naar beneden vallen of juist wijd uitlopen geven een oversized look. Datzelfde geldt voor kleding van stugge materialen en die veel volume hebben. Denk aan hennep, wol en gewatteerd.

Combineer wijd met strak

Nogmaals, combineer een wijd kleidingstuk met iets straks. Als je bijvoorbeeld een boyfriend-jeans, baggy broek, wijde trui of oversized t shirt aantrekt zet je er een strak kledingstuk tegenover. Denk aan een strak truitje, kort spijkerjasje, skinny jeans of kokerrok. Zo breek je de boel een beetje.


Schoenen en accessoires zijn ook belangrijk

Om te voorkomen dat het een bijeengeraapt boeltje lijkt is het goed om bepaalde stoffen of kleuren in verschillende delen van je outfit terug te laten komen. Bijvoorbeeld de kleur van je trui matchen met de kleur van je sneakers. Door de juiste sieraden te kiezen breng je subtiele speelse elementen aan. Grote ronde oorbellen staan heel leuk bij een oversized t shirt met opdruk en een gescheurde skinny. Net als een knalrode riem bij een rode top met kant die onder je wijde trui tevoorschijn piept. De kunst is om het eruit te laten zien alsof je het achteloos uit de kast hebt gepakt. Maar dat er bij nader inzien toch over nagedacht is.