Heel Nederlands
Image default
Horeca

Wat heb je nodig om cocktails te maken?

Iedereen die wel eens een poging heeft gedaan om cocktails te maken weet dat het niet zo makkelijk is als je in eerste instantie dacht. Je hebt namelijk veel meer nodig dan alleen verschillende soorten drank, een snijplank, glazen en fruit. De echte lekkere cocktails worden op een speciale manier bereid en met de aller beste tools zoals cocktailshakers

Cocktailshaker

Een cocktailshaker mag absoluut ontbreken als je cocktails wil gaan maken. Deze shakers zijn er in allerlei vormen en maten. Ben je van plan om veel cocktails te gaan maken dan heb je waarschijnlijk een grote cocktailshaker nodig. Als je niet heel vaak cocktails gaat maken dan is het prima om een kleiner formaat aan te schaffen. 

 

Het belangrijkste van een cocktail shaker is dat het goed in de handen ligt er niet lekt. Een lekkende cocktailshaker is namelijk heel erg vervelend. Ook moet de shaker makkelijk open te maken zijn. 

 

Het leukste van een cocktail shaker is dat ze in verschillende vormen en kleuren beschikbaar zijn. Je vindt dus altijd wel een shaker die past bij de rest van je servies en interieur. 

Jigger

Als je nog nooit cocktails op een professionele manier hebt gemaakt dan heb je waarschijnlijk ook nog niet gehoord van jiggers. Een jigger is eigenlijk een soort kleine maatbeker dat gebruikt wordt om cocktails te maken. Vaak worden jiggers enkel in de horeca gebruikt zodat het personeel snel te werk kan gaan. In een jigger wordt de alcohol geschonken voordat het in de cocktailshaker gaat. Jiggers zijn verkrijgbaar in verschillende maten/ eenheden. Het kan namelijk per gelegenheid verschillen hoeveel alcohol je in het drankje wil hebben. 

 

Wil je op een professionele manier cocktails maken? Dan mag de jigger zeker niet in jouw keukenkastje ontbreken. 

 

Likeur of stroop

Om verschillende soorten cocktails te maken heb je een likeur of stroop nodig. De zoete smaak van een cocktail komt namelijk niet vanzelf ook al meng je het met een zoete alcohol. Door een zoete likeur van aardbei of een andere smaak toe te voegen krijg je de lekkerste cocktails. Bij een groothandel kan je vaak een kleinere variant vinden van een likeur dan in de supermarkt. Dit is handiger dan het kopen van een grote fles die je misschien niet meer vaak gaat gebruiken. 

Professionele cocktails maken

Wil je leren hoe je op een professionele manier cocktails kan maken? Dan is het leuk om een cursus te volgen hoe je dat kan doen. Of je kan al thuis beginnen met je professionele cocktailset. Mocht je ooit in een cocktail bar gaan werken dan weet je al precies hoe je met een cocktailshaker en een jigger overweg kan. 

 

https://www.apssupply.nl/bar-supplies/bar-tools/cocktailshakers/