Heel Nederlands
Image default
Hobby en vrije tijd

Vermaak voor de kerstdagen nodig? Na dit artikel niet meer

Helaas kunnen we de feestdagen niet vieren zoals we gewend zijn. Of ja, het kan niet zo uitgebreid en met net zoveel mensen als we zouden willen. Dat geldt voor Sinterklaas, maar natuurlijk ook voor kerst en oud & nieuw. Dit heeft te maken met de maatregelen die gelden uiteraard, want met de nieuwe variant die opeens is opgedoken in Zuid-Afrika, is het uitzicht naar de normale situatie van vroeger nog een stukje verder vooruitgeschoven. Dit betekent dus ook dat je minder kunt doen deze dagen en zeker tijdens de feestdagen is er tussen de cadeautjes en het eten minder mogelijk. Wellicht dat een kerstpuzzel 1000 stukjes aan tijdverdrijf met zich meebrengt.

 

Waarom puzzels?

Puzzels zijn natuurlijk iets wat iedereen kent. Vroeger heeft iedereen ongetwijfeld weleens gepuzzeld. Sterker nog, dit was vroeger net zo normaal als het online gamen tegenwoordig is geworden. Veel mensen hebben dan ook goede en warme herinneringen aan puzzels, bijvoorbeeld dat ze elke week bij opa en oma op bezoek gingen en oma ze dan vertelde dat haar legpuzzel 1500 stukjes telde. Of dat je zelf al weken lang bezig was met een puzzel op de woonkamertafel en dat daar dan niemand bij in de buurt mocht komen. Kortom, het belooft vele uren aan vermaak en nuttige bezigheid.

 

Wat voor nut heeft het?

Het is natuurlijk leuk dat een jan van haasteren 1000 stukjes heeft, maar wat voor nut heeft een puzzel nu eigenlijk? Is het alleen een kwestie van tijdverdrijf en jezelf bezighouden of komt er meer bij kijken? Dat tweede is het geval. Want wat veel mensen niet weten, is hoeveel effecten het heeft op je en wat voor voordelen puzzelen met zich meebrengt. Opa en oma weten vaak wat goed voor je is, ook als je dat zelf nog niet weet als kind. En puzzelen is een van die dingen waar je dus later bij achterkomt dat dat eigenlijk heel goed voor je is. Want dat die oude ravensburger legpuzzels 3000 stukjes hebben, dat kon je zelf ook al zien. Maar wat je niet kon zien, zijn de effecten die het heeft op je ontwikkeling, zeker als kind zijnde, maar ook als volwassene. Een puzzel leert je namelijk een hoop dingen en traint een aantal vaardigheden die je van nature al in je hebt. Wat? Dat lees je hieronder