Heel Nederlands
Image default
Groothandel

Hebben waterontharders op basis van onthardingszout nadelen?

Waterontharders gebruiken onthardingszout om de harstkorrels, die calcium en magnesium ionen uit hard water hebben opgenomen, te reinigen, zodat zij hun volle capaciteit herwinnen. Zacht water heeft meerdere voordelen: u bespaart op uw energierekening, het is beter voor uw huid en haar en het verlengt de levensduur van uw huishoudapparaten. Toch hebben waterontharders op basis van onthardingszout ook nadelen. Wegen deze echter op tegen de voordelen? Dit artikel zal u antwoord geven op die vraag.

De prijs

Waterontharders op basis van regeneratiezout zijn vrij prijzig. Gemiddeld kosten deze apparaten € 1.350,- in aanschaf en dan moet u nog rekening houden met de kosten van het onthardingszout dat u zeker jaarlijks moet aanschaffen.

Veel onderhoud

Het onthardingszout van een waterontharder raakt eens een keer op, dus die zult u meerdere malen moeten bijvullen. U moet dus met zware zakken slepen en het kost u veel geld extra. Door de regeneratie moet u ook onderhoud verrichten aan de filters en harsen, wat ook extra geld kost.

Verwijdering calcium/magnesium goed?

Regeneratiezout zorgt er indirect voor dat harde ionen uit het water verwijderd worden, want deze ionen zorgen voor kalkaanslag. Calcium en magnesium zijn echter ook goed voor uw lichaam. Tevens staat het in de Europese richtlijnen dat de samenstelling van uw drinkwater niet gewijzigd mag worden. Door verwijdering van calcium en magnesium zijn traditionele waterontharders hiermee in strijd.

Maar?

Als de kosten van het onthardingszout u een doorn in het oog zijn, dan kunt u ervoor kiezen het zoutverbruik terug te dringen middels een digitale waterontharder, die alleen regenereert wanneer er water verbruikt is. Hiermee bespaart u tot wel honderd euro per jaar aan water en zout. Wilt u de fysieke inspanningen niet meer, kunt u ook kiezen voor zoutblokken in plaats van korrels. Deze zijn compacter en dus makkelijker op te bergen en makkelijker in uw waterontharder te plaatsen. Of koop lichtere zakken bij H. van Namen B.V., waar ze ook zakken van tien kilo aanbieden. Als laatste zorgt de verwijdering van calcium en magnesium voor zacht water en een heerlijke smaak van uw water. Bij de goede onthardingszouten vindt u daarnaast vrijwel geen residu, waardoor u het zout niet zult terugvinden in uw water.

https://www.vannamen.nl/