Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Wat je aandacht geeft groeit

Elke gedachte die je hebt, groeit als je die aandacht geeft. Waardoor de gedachte misschien vaker naar voren komt, of een sterkere overtuiging wordt. Waardoor je hem weer meer aandacht geeft, en zo krijg je steeds weer een versterking van hetgeen je al denkt. Dit kan positief of negatief uitpakken, afhangend van wat die eerste gedachte was. Was die eerste gedachte ‘ik ben oké’ dan wordt dat versterkt. Maar was die gedachte ‘ik stel niets voor’ dan wordt dat versterkt, en dat is niet helpend. Gelukkig kunnen wij mensen denken over ons denken. Wij hebben meta-cognitie, wat betekent dat we gedachtens kunnen vormen over onze gedachtens. Dit helpt ons om negatieve gedachten minder aandacht te geven en positieve gedachten meer aandacht te geven, zodat die worden versterkt. Zo werk je het manifesteren van positieve gebeurtenissen in de hand.

‘Ik kan dit wel/niet (kruis aan wat van toepassing is)’

Gedachten zijn krachten. Er zit enorme kracht in wat je denkt, wat dit is zoals je de wereld ziet. Wanneer jij negatieve gedachten hebt over de wereld, zul je daar steeds ‘bewijs’ voor zoeken (en dus vinden). Maar met positieve net zo. En dat verandert uiteindelijk hoe jouw leven loopt. Dat is eigenlijk de essentie van manifesteren. Manifesteren betekent ‘zichtbaar worden’ of ‘tot uiting brengen’. Dus waar jij ook van overtuigd bent, dat zul je terugkrijgen. Wanneer jij denkt dat je iets niet kan, ga je nooit je best ervoor doen, en zul je het dus niet kunnen. Maar wanneer je denkt dat je iets wel kunt, doe je het gewoon, en dan is dat dus waarheid. Het hangt er maar net vanaf hoe je de wereld in kijkt.

Welke bril zet jij op vandaag?

Maar voordat je kan werken met manifesteren, moet je eerst werken aan de bewustwording die hiervoor nodig is. Bewustwording is nogal een containerbegrip, maar het betekent eigenlijk dat je inzicht krijgt in wie je bent en de patronen die jouw leven bepalen. Je krijgt meer inzicht in situaties en jouw eigen rol hierin en je kunt beginnen met de onderscheiden wat voor jou helpt en wat niet. Je gaat eigenlijk de vaardigheid ontwikkelen om naar jezelf te kijken alsof je vanuit een helikopter naar beneden kijkt: wat gebeurd er nou eigenlijk met mij? Waarom doe ik dingen wel/niet? Waarom voel ik me zo/denk ik zo? Van hieruit kun je heel veel leren en uiteindelijk een veel fijner leven leiden.