Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

3 verpakkingsmaterialen die je nodig hebt voor je e-commerce bedrijf

Voor elk e-commerce bedrijf is het proces van het verzenden van producten een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Het is essentieel om te begrijpen welk verpakkingsmateriaal je nodig hebt voor je online winkel, zodat je producten met gemak kunt verzenden. Het is echter niet zo eenvoudig als het kopen van dozen, noppenfolie en verpakkingstape. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor verpakkingsmateriaal en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je je producten wilt verzenden, hebt je een aantal materialen nodig om ze veilig te houden. Hier zijn de meest gebruikte verpakkingsmaterialen om de goederen te verpakken voor verzending.

Bubbeltjesplastic 

Het gebruik van bubbeltjesplastic is een geweldige manier om breekbare artikelen te beschermen tijdens de verzending. Het is iets duurder dan standaard inpakpapier, maar het biedt een veel betere bescherming dan schuim pinda’s of versnipperd papier. Noppenfolie wordt vaak gebruikt als extra beschermingslaag tijdens de verzending. Maar je kunt het ook gebruiken om de producten te beschermen wanneer ze in de opslagruimte worden bewaard. Noppenfolie kan in bulk worden gekocht. Zo wordt het goedkoper. Noppenfolie is er in verschillende maten en diktes, dus je kunt experimenteren met verschillende soorten totdat je er een vindt die het beste werkt.

Verpakkingsdozen

Elk artikel die je aan klanten levert, moet een eigen doos hebben. Dit is vooral belangrijk als je kleding of breekbare producten verkoopt die gemakkelijk beschadigd raken. Let er bij het kiezen van verpakkingsdozen op dat de dozen stevig genoeg zijn, zodat ze niet breken tijdens de verzending. De kartonnen dozen zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende maten. Je kunt dus de juiste maat kiezen op basis van de afmetingen van het product dat je wilt verzenden. Kartonnen dozen zijn goedkoop. Met een grote verscheidenheid aan dozen beschikbaar, kun je precies krijgen wat je nodig hebt voor de zending.

Verpakkingstape

Verpakkingstape wordt vooral gebruikt om dozen dicht te plakken nadat er voorwerpen in zijn geplaatst. Het is ook handig voor het bevestigen van labels op verzendetiketten, zodat deze er tijdens het vervoer niet afvallen. Er zijn verschillende kleuren en soorten verpakkingstape. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten lijmlagen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor acryl, hotmelt, of solvent lijm. Elk type lijmlaag heeft een andere sterkte. Wanneer je verpakkingstape koopt, zorg er dan voor dat je een tape kiest die gemakkelijk af te rollen is, nooit uitdroogt en milieuvriendelijk is.