Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Goede trampoline kopen in 4 stappen

Trampolines zijn er in verschillende maten en soorten. Wil je een goede trampoline kopen dan moet je op een aantal zaken letten. Wil je een goede trampoline kopen? Dan kun je eenvoudig het volgende rijtje van 4 vragen afgaan.

Stap 1 Wat is je budget?

Het heeft geen zin om iets te kopen, waar je eigenlijk niet het geld voor hebt. Kies dus iets in de prijsklasse binnen je budget. Het zorgt ook direct voor minder keuzestress, want zo vallen er al aardig wat trampolines af.

Stap 2 Waar wil je de trampoline neerzetten?

Een trampoline moet natuurlijk passen op de plek die je in gedachten hebt. Is het voor binnen of voor buiten? Meet de ruimte die je in gedachten hebt even op, dan krijg je meteen een indruk, van hoeveel ruimte in beslag zal worden genomen. Zo kun je ook in de ruimte kijken of een vierkante of ronde trampoline beter is. In de hoek van een kleine tuin is vermoedelijk een vierkante trampoline handiger. Kijk ook of er ruimte is voor het maximaal aantal personen, dat je in gedachten hebt, dat tegelijkertijd zou kunnen springen.

Stap 3 Hoeveel moet de trampoline aankunnen?

Is het voor kinderen, volwassenen, hoeveel moet de trampoline qua gewicht en springen aankunnen? Gaan de mensen er voorzichtig mee om? Is misschien dan een veiligheidsnet eromheen handig? Vaak is een ingegraven trampoline wat veiliger, maar je kunt er ook vaak minder hoog mee springen. De vraag is dus wat je wilt.

Stap 4 Is de trampoline veilig

Een trampoline in Nederland is de CE-Markering een belangrijk keurmerk. Dit is een merkteken voor producten die vallen onder de Nieuwe Aanpak Richtlijnen. Daarmee wordt aangegeven dat het product voldoet aan de wettelijke vereisten op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Daarnaast is het handig om reviews te checken. Zo krijg je vaak wel een goed beeld van hoe klanten de trampoline ervaren.

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines