Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Verhoog je pensioen

Wil je later meer pensioen? Daar kan zelf invloed op uitoefenen. Nee, we gaan je niet proberen geld uit je zak te kloppen met aanvullend sparen of lijfrente polissen. We gaan vanuit een andere hoek kijken hoe je jouw pensioen kan vergroten. Een tipje van de sluier; een gezonde leefstijl is van invloed, lees verder en kom erachter wat het lopen op een loopband (b.v. de Focus Fitness Jet 1) te maken heeft met jouw pensioen.

Niet hoger maar langer

Iedereen kijkt altijd maar naar de hoogte van het maandelijkse bedrag wat je aan AOW en pensioen ontvangt wanneer je de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt. Je kan ook kijken naar hoe lang je AOW en pensioen ontvangt. Wordt je ouder, dan ontvang je langer een AOW en pensioen uitkering. Dus wordt het totaal aan ontvangen AOW en pensioen hoger naarmate je langer van je pensioen geniet.

Hoe oud je wordt weet natuurlijk niemand. Wel is bekend dat met een gezonde leefstijl de kans groter wordt dat je oud wordt. Die gezonde leefstijl is nu iets waar je zelf aan kunt werken. Dus waarom zou je je kansen op een hoog pensioen niet groter maken door daar nu gelijk werk van te maken.

Geen garanties

Uiteraard geeft een gezonde leefstijl geen garantie dat je heel oud wordt. Je kan immers ook een ongeval krijgen of tegen een nare ziekte aan lopen. Het gaat om kansberekening; gemiddeld genomen worden mensen met een gezonde leefstijl ouder dan mensen die geen gezonde leefstijl er op na houden.

Gezonde leefstijl

Over een gezonde leefstijl valt meer over te vertellen dan we hier even in dit artikel kunnen behandelen. Maar we weten allemaal wel wat bijvoorbeeld bij een gezonde leefstijl hoort:

  • Gezond eten
  • Regelmatig bewegen
  • Niet roken
  • Geen (of heel weinig) alcohol
  • Goede nachtrust

Ook weten we voor onszelf ook vaak wel wat we aan onze leefstijl kunnen verbeteren. Maar ja, dan moet je het ook nog doen.

Meer bewegen

Zelfs in de baas zijn tijd kan je aan de hoogte van je pensioen werken. Neem wat vaker de trap, loop wat vaker naar een collega in plaats van te bellen. Werk je thuis kijk dan eens op loopband365.nl welke mogelijkheden je hebt om thuis aan beweging te komen. Maar ook wanneer je niet werkt of al de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebt kan je meer (thuis) gaan bewegen en jouw kansen op een hoger pensioen vergroten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pensioen