Heel Nederlands
Image default
Financieel

Jongeren met schulden, wij helpen!

Wanneer jongeren in de schulden raken heeft dit grote invloed op de toekomst. Als deze groep jongeren de toekomst überhaupt nog wel kunnen zien. Daarom is het goed dat er een initiatief als schuldhulpverlening is die deze groep jongeren helpt en weer perspectief kan bieden. Waarbij voornamelijk gekeken zal worden naar hoe de schulden weer opgelost kunnen worden om weer een lichtpuntje te hebben.

Hoe de schulden zijn ontstaan is voor schuldhulpverlening belangrijk. Door inzicht te hebben is er meer mogelijk en kan er direct worden gezien hoe hoog de oorspronkelijke schulden zijn. Je kunt je voorstellen dat er bij het ontstaan van schulden vaak veel rente en kosten betaald moeten worden.

In sommige gevallen is de schuldeiser bereid om water bij de wijn te doen. Door de rente en kosten van schuld kwijt te schelden en tot een daadwerkelijke betaalregeling te komen. Maar daar is het probleem vaak niet mee uit de lucht. Om schuldenvrij te worden moet het complete plaatje kloppen. Dus inkomsten, schulden en de mentale gezondheid van de jongeren met schulden.

Schuldhulpverlening is de oplossing.

Het gemiddelde traject binnen schuldhulpverlening is geen kwestie van een paar weken. Daar moeten wij ook heel eerlijk over zijn. Het kost soms jaren om er weer bovenop te zijn. Om weer zicht te hebben. Waarna het op orde houden en leren omgaan met geld een belangrijke tweede stap is.

Als je kijkt naar de oordelen van de maatschappij is deze vaak hard. En dat is in veel gevallen helemaal onterecht. Een schuld krijgen of in de schulden raken kan namelijk iedereen overkomen. Daar hoef je vaak niet eens veel voor te doen. Soms is een enkele rekening missen al voldoende.

Een schuld zelf is vaak niet het probleem. De problemen ontstaan vaak door de opeenstapeling. Je kunt geld namelijk maar een enkele keer uitgeven. Waarbij er vaak beslag gelegd zal worden op inkomsten. Dat zorgt er voor dat je veel schuldeisers helemaal niets kunt beloven en in een cirkel zal belanden.

Wij helpen je de uitgang vinden.

Het is bijzonder jammer dat het nodig is om jongeren met schulden schuldhulpverlening te bieden. Maar het is ook goed dat het mogelijk is. Wij zien jongeren binnenkomen die het allemaal zwaar hebben, mentaal en fysiek niet meer in staat zijn te overleven in de vele brieven en deurwaarders die langskomen of ontvangen worden. Maar wij zien ook jongeren die dankbaar zijn voor de geboden hulp. Die weer een toekomst kunnen bouwen.