Heel Nederlands
Image default
Financieel

Auw, je bent aangereden op de fiets.

Nederland is een prachtig fietsland. Maar daardoor gebeuren er vaak ook veel aanrijdingen op de fiets. Waar het vaak (gelukkig) goed afloopt met enkel wat blauwe plekken en stijve spieren kan het ook anders. En dan heb je te maken met een echt verkeersongeval.

Bij een verkeersongeval kun je er altijd vanuit gaan dat een van de partijen schuld heeft. Dit kan bewust zijn maar zeker ook onbewust. Wat de oorzaak ook is, zorg er altijd voor dat je goed verzekerd bent. Want net als jij letselschade kunt claimen na een ongeval kan de tegenpartij dit natuurlijk ook.

Het is dus altijd goed om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben die schade bij een verkeersongeval voor je regelt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je er zeker van dat je bijstand krijgt wanneer dit nodig is.

Wat te doen bij een verkeersongeval.

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval is dat ontzettend vervelend. Maar de eerste stap die je bij een ongeval moet zetten is kijken hoe het met iedereen is. Als je dat nog kunt natuurlijk. Waarna je zo snel mogelijk de alarmlijn belt voor hulpdiensten als dit nodig is

Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de ernst van het ongeluk. En als iedereen veilig, verzorgd en de hulp krijgt die nodig is kan de schade worden afgehandeld. Wanneer er hulpdiensten bij komen kijken is het zo dat deze vaak verslag doen van het ongeval. Wie heeft er schuld en wat is er precies gebeurd.

Daarna kan de schade en het aansprakelijk stellen worden gedaan door de verzekeringen. Die dit onderling zullen afhandelen met elkaar.

Wil je ook hulp bij een verkeersongeval?

De eerste hulp wordt natuurlijk verzorgt door hulpdiensten. Maar de juridische kant verzorgen wij graag voor je. Wij helpen je met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij of het voeren van verweer als de tegenpartij jouw aansprakelijk gesteld heeft.