Heel Nederlands
Image default
Financieel

4 keer dat u een persoonlijke lening zou moeten overwegen

Persoonlijke leningen kunnen een slimme manier zijn om te lenen, onder de juiste omstandigheden. Ontdek wanneer het slim is om een persoonlijke lening af te sluiten.

Overweegt u geld te lenen? Een van de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn, is een persoonlijke lening. Persoonlijke leningen kunnen afkomstig zijn van banken, kredietverenigingen of online kredietverstrekkers. Ze kunnen minder duur zijn dan veel andere vormen van krediet, hoewel de rentetarieven en vergoedingen variëren op basis van uw kredietscore en de specifieke kenmerken van uw lening. En ze kunnen voor elk doel worden gebruikt zodra u bent goedgekeurd voor financiering.

Hier zijn enkele gevallen waarin het zinvol kan zijn om een persoonlijke lening te overwegen. Deze gevallen zijn ook terug te vinden op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ met verdere toelichting. 

1. U wilt schulden met een hoge rente consolideren of herfinancieren

De rente die u betaalt voor een persoonlijke lening is meestal lager dan de standaardrente op de meeste creditcards. Het is vrijwel zeker lager dan de rente op betaaldag- of autoleningen, en het kan lager zijn dan de rente op medische schulden.

Als u geld schuldig bent en u betaalt veel rente, neem dan een persoonlijke lening afsluiten om die schuld af te betalen, kan heel logisch zijn. Als u bijvoorbeeld € 25 per maand betaalt om een creditcard saldo van € 1.000 af te betalen tegen 15% rente en € 125 per maand om een creditcard saldo van € 5.000 terug te betalen tegen 18% rente, kan een persoonlijke lening een goed idee zijn.

Als u in aanmerking komt voor een persoonlijke lening van 10,49% met een terugbetalingstermijn van 48 maanden, zal uw geschatte maandelijkse betaling ongeveer hetzelfde zijn, maar u betaalt uw schuld 1,13 jaar eerder af dan u anders zou hebben gedaan, en u bespaart € 1.714,62 aan rente.

Een persoonlijke lening zou u in dit geval veel geld besparen. Als u een persoonlijke lening gebruikt om meerdere bestaande schulden af te lossen, consolideert u die schuld ook. Consolidatie vereenvoudigt uw leven omdat u zich maar zorgen hoeft te maken over het betalen van een geldschieter en het bijhouden van een lening in plaats van vele.

2. Je hebt financiering nodig om een bedrijf te starten

Als je een goed idee voor een bedrijf hebt, heb je misschien wat startkapitaal nodig om je bedrijf van de grond te krijgen.

Je zou op zoek kunnen gaan naar investeerders , maar vindt ze misschien niet – en moet mogelijk een deel van uw winst of een eigendomsbelang in het bedrijf beloven als u dat doet. In aanmerking komen voor een zakelijke lening is een andere mogelijkheid, maar het kan moeilijk zijn om hiervoor in aanmerking te komen als u nog geen gevestigde onderneming heeft.

Een persoonlijke lening kan het geld opleveren dat u nodig heeft om uw idee werkelijkheid te laten worden. . U zou in aanmerking moeten kunnen komen voor een persoonlijke lening tegen een redelijk tarief als uw krediet goed is en u voldoende inkomen heeft om de geldschieter te laten zien dat u de lening kunt terugbetalen. U kunt het geld van uw persoonlijke lening gebruiken voor elk doel dat u maar wilt, dus het is aan u om te beslissen hoe u die dollars het beste kunt gebruiken voor uw nieuwe bedrijf.

Natuurlijk, voordat u leent, zorg ervoor dat je een gedetailleerd businessplan en een tijdlijn hebt om winstgevend te worden, zodat je de kans verkleint om te lenen voor een bedrijf dat failliet gaat.

3. U hoopt uw huis te verbeteren

Het verbeteren van uw huis kan een goede investering zijn die de waarde ervan verhoogt. Het kan in bepaalde omstandigheden ook nodig zijn als uw huis structureel ondeugdelijk is of problemen ontwikkelt die u of het huis in gevaar brengen.

Als u upgrades of reparaties niet uit eigen zak kunt betalen, kunt u dit financieren ze met een persoonlijke lening. Zorg er wel voor dat u de voor- en nadelen van deze optie afweegt ten opzichte van het nemen van een home equity-lening of een home equity-kredietlijn.

Home equity-leningen en kredietlijnen hebben beide doorgaans lagere rentetarieven dan persoonlijke leningen, omdat het huis stelt de lening veilig. Als u de opbrengst van de lening hebt gebruikt om verbeteringen aan uw huis aan te brengen, kan de rente fiscaal aftrekbaar zijn. Hoewel een lening met eigen vermogen of een kredietlijn financieel misschien een betere deal is, kan het onder de juiste omstandigheden zinvol zijn om een persoonlijke lening voor woning upgrades te gebruiken.

Als u niet in aanmerking komt voor een woning eigen vermogen lening of kredietlijn omdat u al te veel aan het huis verschuldigd bent, kan een persoonlijke lening uw enige antwoord zijn. Of misschien wilt u wat eigen vermogen in uw huis houden – in plaats van te lenen in de buurt van wat het waard is – zodat u niet het risico loopt onder water te komen en meer verschuldigd bent dan waarvoor u het huis zou kunnen verkopen. In deze omstandigheden kan een persoonlijke lening het voor u mogelijk maken om te lenen voor upgrades zonder het risico te lopen vast te komen te zitten in uw huis als de waarde van onroerend goed daalt.

4. Je hebt grote aankopen die je anders tegen een hogere koers op een creditcard zou zetten

Idealiter zou je geen geld moeten lenen voor dingen die je niet absoluut nodig hebt — maar dat is niet de realiteit. U kunt besluiten dat u gaat lenen voor een vakantie, een trouw- of verlovingsring of een andere grote aankoop.

Als u gaat lenen, komt u misschien in de verleiding om gewoon een creditcard te gebruiken. Het is tenslotte gemakkelijk om je plastic te vegen en te kopen wat je wilt. Het probleem is dat de creditcard rente meestal erg hoog zal zijn — tenzij je een kaart hebt met een speciale 0% promotionele APR voor aankopen.

Als je een persoonlijke lening zou kunnen krijgen in plaats van je tegoed te gebruiken creditcards, kunt u de rente die u op uw aankopen betaalt, verlagen. Hoewel je de dingen die je koopt nog steeds duurder maakt door rente te betalen, zou je niet zoveel betalen als wanneer je een kaart had gebruikt. Snap je dit niet? Lees dan op https://bkrminilening.nl/ voor een duidelijkere toelichting. Hierop staat namelijk veel meer over een persoonlijke lening, kredietscore en creditcards. Het is namelijk belangrijk om de verschillende opties en aanbieders naast elkaar te leggen.

Zorg er wel voor dat je alle details begrijpt. kosten verbonden aan de persoonlijke lening en reken uit om te zien of het echt een betere deal is.

 

https://bkrminilening.nl/lening/1500-euro-lenen/