Heel Nederlands
Image default
Eten en drinken

5 populaire honing producten

Iedereen is wel bekend met honing. Honing voor in de thee, in de yoghurt of lekker op brood. Er zijn veel verschillende smaken honing die je kunt krijgen. Zo kan je denken aan acaciahoning, bloemenhoning, lindehoning en tijmhoning, maar er zijn nog veel meer soorten. Welke je kiest heeft te maken wat je voorkeur voor smaak is en waarvoor je de honing wilt gebruiken. Sommige honing is lekker voor warme dranken, andere honingsoorten zin weer lekker voor het maken van een salade of voor andere recepten. Naast al deze soorten honing zijn er ook andere producten die zeer populair zijn en waar honing of bijen mee te maken hebben. Verder zijn vijf populaire producten genoemd die jou misschien op ideeën kunnen brengen.

Propolis

Propolis wordt door mensen als een wondermiddel benoemd. Of dit echt zo is, is nog maar de vraag maar propolis blijkt zeer veel positieve eigenschappen te hebben. Propolis wordt gemaakt door bijen die de gaatjes in de bijenkorf met dit goedje willen dicht maken. Dit goedje kan volgens mensen goed werken tegen bacteriën, schimmels, hooikoorts en andere problemen aan de gezondheid. Je kan verschillende propolis producten krijgen. Je kan poeder krijgen, sprays, druppels, zalf en andere opties. Dit kan voor de reiniging van de mond zijn en voor een droge huid bijvoorbeeld.

Royal Jelly

Koninginnegelei, ook wel koninginnebrij of Royal Jelly genoemd, is een geleiachtig goedje dat wordt geproduceerd door bijen. Dit goedje wordt geproduceerd door werkbijen en is voedsel voor de koninginnen bijen. Dit goedje blijft ook lekker en goed te zijn voor de mens. Zo blijkt dat er veel eiwitten, mineralen en vitamine zitten in Royal Jelly. Er wordt gezegd dat dit stofje kan helpen voor de haargroei, stress, slapeloosheid en bloeddruk. Daarbij kan je dit goedje puur krijgen, maar kan je deze ook in andere vormen krijgen zoals crème.

Bijenpollen

Naast de Royal Jelly en propolis kan je ook bijenpollen krijgen. Bijenpollen zijn een mooi natuurproduct die kan worden gebruikt voor verschillende zaken. Bijenpollen zijn gezond volgens mensen doordat zij veel vitamine bevatten. Het kan voor de rest helpen bij het verbeteren van sportprestaties, het verhogen van de energie, bevordert de conditie en kan helpen bij hooikoorts.   

Bijenwas

Bijenwas is een product dat wordt gebruikt voor verzorgingsproducten en voor bijvoorbeeld kaarsen. Je kan hele mooie kaarsen kopen van bijenwas of het een bijenwas kaars zelf maken. Bijenwas is een zeer vettig goedje dat bijen gebruiken om de raten de dichten waar de honing wordt opgeslagen. Dit goedje heeft een mooie geur en is dus ideaal voor het gebruik als kaars.

Delicatessen

Honing wordt verder ook nog gebruikt voor lekkere delicatessen. Zo ken je misschien wel honingsnoepjes of een stroopwafel met honing. Verder kan je ook honingwijn en ontbijtkoek met honing krijgen. Een bekende vorm van snoep is de hakhoning. Dit is te krijgen in veel verschillende smaken, en wordt door veel mensen als zeer lekker ervaren.