Heel Nederlands
Image default
Electronica en Computers

Wat is een IP-camera?

Internetprotocol camera’s zijn een soort beveiligingscamera’s. Dit kan worden aangesloten op je netwerk en worden gebruikt om de activiteit in je huis of bedrijf via internet te volgen. Dit betekent dat ze geen extra draden of kabels nodig hebben om te installeren. Een IP camera heeft veel voordelen ten opzichte van analoge camera’s, waaronder een hogere beeldkwaliteit, lagere kosten en een grotere veelzijdigheid. Het enige nadeel hiervan is dat ze een ip camera server nodig hebben om beeldmateriaal op te slaan voordat je het naar de cloud kunt uploaden.

IP camera VS analoge beveiligingscamera’s

IP camera’s zijn veiliger. Bij een IP camera zijn de video- en audiostreams versleuteld, wat betekent dat ze alleen kunnen worden bekeken door mensen met een geldig wachtwoord. Als je je huis of bedrijf wilt beschermen tegen potentiële indringers en criminele activiteiten, moet je ervoor zorgen dat je beveiligingssysteem zo veilig mogelijk is. Een analoge camera zal dit niet voor je doen; maar een IP camera wel. Ze zijn ook flexibeler dan analoge beveiligingssystemen omdat ze gebruikers in staat stellen om op elk moment video feeds via hun smartphones of computers te bekijken, zelfs als ze niet thuis of op het werk zijn. Met deze mobiele apps kunnen gebruikers zelfs de verschillende functies van hun camera’s op afstand bedienen. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te controleren wat er aan de hand is als ze er niet zijn, zonder te hoeven wachten tot ze weer in de stad zijn voordat ze het heft in eigen handen nemen. Ten slotte kosten IP camera’s minder dan traditionele analoge, omdat er geen extra componenten nodig zijn tijdens de installatie. Dit komt omdat alles via software loopt in plaats van hardware zoals oudere generaties.

Draadloze IP camera VS WIFI netwerkcamera

Ondanks het feit dat beide soorten camera’s op dezelfde manier kunnen worden gebruikt, heeft een draadloze IP camera een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van een bekabelde netwerk camera. Om te beginnen biedt het meer veelzijdigheid dan een bekabeld systeem, omdat er geen kabels hoeven te worden gelegd van je router of schakelkast naar de locatie waar je je camera wilt plaatsen. Ten tweede zijn draadloze IP camera’s compatibel met zowel mobiele telefoons als WIFI netwerken. Het derde voordeel van het gebruik van deze items is dat ze eenvoudig in te stellen zijn. Het enige dat nodig is voor videotransmissie is toegang tot internet en een stopcontact. Er is niet eens een enkele draad die moet worden gelegd!