Heel Nederlands
Image default
Electronica en Computers

Refurbished laptops: iets voor mij?

Of refurbished laptops iets voor u zijn, hangt af van wat je met je laptop wilt doen. Als je bijvoorbeeld intenstief foto’s wilt bewerken of een fanatieke gamer bent, zijn refurbished laptops niet de beste keuze voor jou. Gebruik je je laptop zoals de meeste mensen vooral voor het opstellen van tekstdocumenten en licht internetgebruik, is het aankopen van een refurbished laptop voor jou wellicht interessant. Je krijgt niet alleen een product van goede kwaliteit, je betaalt er ook veel minder voor dan wanneer je het nieuw in de winkel zou kopen.

Koop ik dan een tweedehands laptop?

Ja een nee. Je koopt een laptop die al gebruikt is door iemand anders, maar door ons van top tot teen schoongemaakt, opgeknapt en gerepareerd is waar nodig. Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze laptops, geven wij 2 jaar garantie op je aankoop zonder dat je daarvoor een bijkomende kost dient te betalen. Voor een overzicht van al onze refurbished modellen moet je zijn bij Alpha-shop. Je koopt geen gewone tweedehands laptop, je koopt refurbished.

Aandachtspunten

Wanneer je besluit een refurbished laptop te kopen en je hiervoor verder zoekt op internet, is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zorg ten eerste dat je weet wat de nieuwprijs van het model dat je gaat kopen is. Het voordeel van een refurbished laptop is dat ze goedkoper zijn dan de nieuwe modellen. Neem niet zomaar aan dat de verkoper de juiste nieuwprijs als vergelijking opgeeft. Doe daarnaast ook onderzoek naar het model dat je koopt. Het refurbishen van een laptops kan veel maar kan van een antieke laptop geen volledig nieuwe maken. Kijk ook zeker naar de garantie die je krijgt. Zoals gezegd, krijg je bij ons 2 jaar garantie, no questions asked. Als een verkoper niet genoeg in zijn product vertrouwt om deze garantie toe te kennen, denk je beter nog een keer na. Nadat je je bestelling hebt ontvangen is het belangrijk dat je nakijkt of de batterij in goede staat is. Verschillende aanbieders zullen bij het refurbishen van laptops besparen op een nieuwe batterij, terwijl dat nochtans één van de meest essentiële onderdelen van je apparaat is. Ga ook na of je apparaat geen te grove gebruikssporen bevat. Vaak zijn de laptops wel nog nieuw maar intensief gebruikt in bedrijven die hun informatica regelmatig vervangen.