Heel Nederlands
Image default
Dienstverlening

4 belangrijke manieren om de lentetijd bij uw begrafenisondernemer te omarmen

4 belangrijke manieren om de lentetijd bij uw begrafenisondernemer te omarmen

Ahh, de lente komt eraan.

Technisch gezien was 20 maart het officiële begin van de lente op het noordelijk halfrond.

De lente is de perfecte tijd van het jaar om in te spelen op de bloei die overal om ons heen plaatsvindt.

En de bloei vindt ook plaats in uw begrafenisonderneming. Na alle hectiek van het vakantieseizoen is het tijd om in een gevoel van frisheid te stappen. Vernieuwing.

Als u op zoek bent naar inspiratie om het prachtige voorjaar te omarmen in uw begrafenisonderneming, kijk dan eens naar deze 4 lessen, geïnspireerd door citaten van enkele van de meest verlichte mensen die op deze aarde hebben gelopen:

Les #1: Toon dankbaarheid voor de wintermaanden
“Het is altijd het donkerst voor de dageraad.”

~ Proverb

Laten we eerlijk zijn, tenzij je een professionele skiër bent, kan de winter wreed zijn voor lichaam, geest en ziel. Vooral als uitvaartprofessional. De winter is voor ons vaak de drukste tijd. En het kan voelen als niets minder dan chaos, altijd. Hoewel we zo opgewonden kunnen zijn om de frisheid van de lente te voelen aankomen, is het belangrijk om onze dankbaarheid te tonen voor de koudere wintermaanden. De chaos en drukte.

Waarom? Want alleen als we dankbaar zijn voor de dingen die ons hebben uitgedaagd, kunnen we ze echt loslaten en verder gaan. Vergeet niet, net als de natuur, het donker is wat de dageraad brengt. We kunnen niet altijd zon en regenbogen zijn, noch kunnen we dode bomen zijn in onze voortuin. Wij bestaan, net als de natuur, in cycli. En het is belangrijk om dat te eren. Elk deel ervan.

Vragen om jezelf te stellen: Voor welke uitdagingen stond ik deze winter? Hoe kan ik op dit moment dankbaarheid voor hen tonen?

Les #2: schuurtje voor je huiden
“Er is geen object dat zo vies is dat intens licht niet mooi zal zijn.”

– Ralph Waldo Emerson

Met de langere lentedagen komt er meer zonlicht in ons leven. Licht is een prachtig reinigingsmiddel van de ziel. Als we het licht schijnen op wat we in de winter geleerd hebben, kunnen we er echt de les uit leren. Het is een soort extractie. Zodra we de les eruit halen, is het belangrijk om te kijken hoe we het geleerde kunnen integreren in hoe we verder gaan. Alleen dan kunnen we echt een begin maken met de vooruitgang in ons bedrijf, verfrist en vernieuwd.

Vragen om jezelf te stellen: Wat waren enkele moeilijke lessen die we deze winter moesten leren? Hoe kunnen we deze lessen integreren in wat we dit voorjaar doen en hoe kunnen we grotere, betere versies van onszelf worden?

Les #3: Vernieuw uw visie opfrissen
“Wat je ook zaait, je zult oogsten.”

– Lailah Gifty Akita

Hopelijk heb je een visie voor 2019 op je uitvaartcentrum (en als je dat niet hebt gedaan, maak je je geen zorgen, dan kun je dit artikel gebruiken om je op weg te helpen!). Als je wel een visie hebt ingesteld, is dit een goed moment om in te checken en te zien hoe het met de kiem van je bedoelingen gaat. Hebben je zaden meer water nodig? Voedingsstoffen? Heb je ze verwaarloosd? De “lente” van de lente wil je visie uitdragen. Dus hoe kunt u dat proces ondersteunen bij uw begrafenisondernemer?

Vragen om jezelf te stellen: Wat is mijn bedoeling voor de rest van het jaar in mijn uitvaartcentrum? Hoe sluit mijn visie daarop aan? Welke aanpassingen moet ik doen?

Les #4: Blijf gecentreerd
“Luister, adem je een beetje en noem je het een leven?”

– Mary Oliver

Terwijl de lente ons aanmoedigt om in beweging te komen als het weer warmer wordt, is het belangrijk om te stoppen en de rozen die af en toe bloeien te ruiken. Hoe kunnen we, voordat we ons in het vuur van de zomer storten, af en toe even pauzeren om ons door dit alles heen te worstelen? Als uitvaartprofessional is gecentreerd blijven een supermacht die van u wordt verlangd.

Onze aanbeveling om gecentreerd te blijven is meditatie, yoga of langzame beweging. Wanneer je deze ruimte van rust voor jezelf creëert, heb je de mogelijkheid om naar je behoeften te luisteren. En die zijn het belangrijkst om eerst en vooral in te vullen. Je kunt iemands beker niet vullen als je eigen beker leeg is, net zoals de rivier niet in de oceaan kan overlopen als het niet regent.

Vragen om jezelf te stellen: Welke activiteiten, praktijken en andere zelfzorgrituelen kunnen me helpen om mijn beker vandaag en elke dag te vullen?

 

Vind & vergelijk uitvaartondernemers

Voor meer info : https://nationaaluitvaartcentrum.nl/hulp-informatie/