Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van ethereum?

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van ethereum?

Veel mensen denken dat Ethereum een cryptocurrency is maar dat is het niet want het is een blockchain technologie. Maar je hebt wel een soort cryptocurrency en dat is wel op basis van Ethereum en dit noemen we de Ether.

Maar het Ethereum netwerk is een internetproject en dat zorgt voor het uitwisselen van informatie en ook voor het vastleggen van afspraken en zodat het decentraal geregeld kan worden.Dit is interessant en daarom leggen we je er graag wat meer over uit. In ieder geval zou jij er ook voor kunnen kiezen om intussen ook alvast bij Bitvavo te kijken want ook daar kom je er snel wat meer over te weten.

Meer uitleg

Als je het hebt over Ethereum dan heb je het ook over een decentraal platform. Dit wil zeggen dat er geen bank of instantie is die de boel regelen. Alles wordt van persoon tot persoon geregeld (de transacties). Ethereum is ook nog eens programmeerbaar.

Je kunt bijvoorbeeld andere soorten transacties door de blockchain-technologie bekijken. Ook schaalbaarheid is een kenmerk wat hoort bij Ethereum want het netwerk blijft maar groeien. Het is daarnaast ook nog eens erg snel en binnen een paar seconden is je transactie al bevestigd. Er gelden dan ook zeer lage transactiekosten en het is erg veilig.

Een ander kenmerk is dat je het anoniem kunt gebruiken en dan ook nog eens is het zo dat de koers sterk kan fluctueren. Allemaal items waar je ook rekening mee moet houden, maar je kunt zo wel nagaan wat het allemaal kan doen met jou. Ga daarom na wat Ethereum live koers met jou gaat doen en of dat het wat voor jou is. Dit kun je doen bij Bitvavo en dan weet je al snel wat jouw opties zijn.  

https://www.cryptocurrencylivekoers.nl/currencies/ETH/ethereum/