Heel Nederlands
Image default
Cadeau

4 toepassingen voor het gebruiken van jute zakken

Jute is weer helemaal hip. Deze stof zie je namelijk steeds vaker terugkomen in het interieur. Doordat de stof jute is gemaakt van een plantaardige vezel, haal je als het ware de natuur in huis. Jute vloerkleden, jute tassen om je plant in te zetten of een jute placemat als eettafel decoratie zijn trends die je op dit moment veel ziet. Maar jute is niet alleen geschikt voor decoratie. Wil je weten waarvoor je jute nog meer kunt gebruiken? Lees dan verder.

Sinterklaas

Denk je aan jute, dan denk je aan Sinterklaas; de jute zak waarin de sint zijn strooigoed  bewaard en de jute zak gevuld met cadeaus waarmee de sint en zijn pieten over de daken struinen. Kortom, de jute zak en Sinterklaas zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Een jute zakje kun je ook gebruiken voor een Sinterklaas presentje voor medewerkers.

Geef je medewerkers bijvoorbeeld een jute Sinterklaas zakje gevuld met strooigoed en een persoonlijk bedrukt kaartje. Dat is weer eens wat anders dan een chocolade letter.

Als tas

Rugzakken, shoppers en boodschappentassen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in een jute uitvoering. Deze stof is niet alleen populair in het interieur trend, maar ook op het gebied van mode. Jute tassen zie je vooral in het voorjaar en de zomer vaak terug in het straatbeeld. Jute is gemaakt van een lange, zachte en glanzende plantaardige vezel waarmee je voor een goedkope prijs toch een luxe uitstraling kunt creëren.

Voor een Hollandse spelletjes middag

Spijkerpoepen, koekhappen en ezeltje prikje zijn typische oud Hollandse spelletjes. Hoe vaak hebben we ons wel niet in een jute zak gehesen om elkaar vervolgens  in te maken op een zakloop parcours? Juist, heel wat keren. En ondanks dat we tegenwoordig veel achter beeldschermen zitten, vinden kinderen deze spelletjes stiekem toch het leukst. Voor het organiseren van een kinderfeestje doe je er dus nog steeds goed aan om de jute zakken en ontbijtkoeken in huis te halen.

Duurzaam geschenkzakje

Ben je op zoek naar een geschenkzakje en is duurzaamheid een belangrijk aspect voor jou? Dan is jute geschenkzakje een geschikte optie. Jute is namelijk volledig biologisch afbreekbaar en honderd procent composteerbaar. In een jute geschenkzakje kun je bijvoorbeeld koffiebonen of noten verpakken. Dit is een duurzaam en origineel cadeau.