Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Wat is de perfecte instaphoogte voor een bed?

Er is veel aandacht voor wat een bed moet bieden om veel comfort te bieden. Eén van de zaken die echter nog weleens vergeten wordt als het gaat om de gezondheid, is de juiste wijze van in- en uitstappen. Daarvoor is bijvoorbeeld de perfecte instaphoogte een belangrijke factor. Wie kiest voor een hoog laag bed, heeft daar minder last van. Het bed is dan altijd geschikt om te gebruiken omdat het op de juiste hoogte is in te stellen. Dat neemt niet weg dat het toch goed is om meer te leren.

Verschillende fases in het leven

Het is allereerst belangrijk om te stellen dat perfecte instaphoogte niet bestaat. Die is namelijk voor ieder mens net even anders, omdat ieder mens ook net even anders gebouwd is. Daarnaast spelen de verschillende fases van het leven er ook nog eens een rol in. Wanneer je jong en gezond bent, dan is de instaphoogte anders te bepalen dan wanneer je ouder wordt en het instappen allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Daarom worden vaak ook andere bedden gekozen op latere leeftijd.

Instaphoogte onder normale omstandigheden

Voor een gemiddeld mens in de volwassen fase is de perfecte instaphoogte ongeveer altijd gelijk. Gesteld wordt dat de heupen net boven de knieën moeten uitsteken wanneer je over de rand de voeten op de grond zet. Dat komt in de meest gevallen dus neer op een hoogte van ongeveer 40 centimeter voor een normaal bed. Alleen mensen die langer dan gemiddeld zijn, kunnen hier dus misschien te weinig aan hebben. Weeg dit dus ook wel mee als je een keuze moet maken.

Instappen met lichamelijke klachten

De perfecte instaphoogte wordt anders wanneer je ouder wordt of wanneer je te maken krijgt met lichamelijke klachten. Dan is het buigen van de knieën en bij het heupgewricht misschien niet meer zo vanzelfsprekend. In dat geval is het dan dus ook goed wanneer je een wat hoger bed hebt. Dit is dus bijvoorbeeld het hoog laag bed. In dat geval kan de instaphoogte al snel te verstellen tot bijvoorbeeld 55 of 60 centimeter. Je kan er dan zeker van zijn dat je toch gewoon goed kan instappen.

De juiste optie zoeken

Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een bed dat goed aansluit op jouw behoeften. Dat gaat dan dus ook om het vinden van de perfecte instaphoogte. In dat opzicht is het dus ook een goed idee om een specialist erbij te halen die je kan helpen met het vinden van het juiste bed. Alleen al omdat je daarmee dan ook kan zorgen dat de nachtrust beter wordt, maar ook dat je gemakkelijk in en uit bed kan komen. Dit hoort er allemaal bij, dus laat dit dan ook goed verzorgen.