Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Waarom een slaapmasker uw slaap bevorderd

Behoor jij tot de groep lichte slaper in onze samenleving? Dan ben je niet alleen! Voor sommige mensen is het erg makkelijk om in slaap te vallen, waar ze ook zijn. Voor andere mensen is het soms lastig om bepaalde omgevingsfactoren te filteren. Zo kan je bijvoorbeeld in de lente slechter slapen omdat het eerder licht wordt. Dan filter je dus dat licht niet goed en verstoort dit je slaapcyclus. Gelukkig is hier een oplossing voor namelijk een slaapmasker.

Wanneer is een slaapmasker goed?

Wanneer je een slaapmasker gaat gebruiken is het belangrijk dat er geen licht meer doordringt naar je ogen. De stof moet dus verduisterend zijn en een goede pasvorm hebben. Buiten dat is het belangrijk dat het masker comfort biedt en zacht aanvoelt op je huid. Het kan ook handig zijn om even te kijken of het bandje van het masker verstelbaar is of van elastiek gemaakt zodat deze goed om je hoofd zit.

Waarom een slaapmasker aanschaffen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: het stofje melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat onze biologische klok goed functioneert en dat je een ontspannen en diepe slaap hebt. Hoe meer melatonine in je lichaam hoe beter je slaap wordt. Melatonine wordt aangemaakt in een donkere omgeving. Wanneer je dus in complete duisternis slaapt zul je ook beter slapen en meer melatonine aanmaken dan dat je slaapt met invallende lichtfactoren. Een slaapmasker bevorderd dus ook de mate van jouw melatonine en stimuleert je biologische klok.

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Kantoor of werkruimte decoratie

Horecabeveiliging van Secret Security Service

Aan de slag met een cursus zonnepanelen