Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Social media en de impact ervan

Er is veel veranderd sinds het begin van social media. Wis je bijvoorbeeld dat de meest bekende socialmedia-apps zeer onschuldig begonnen zijn? 

Facebook was bedoeld om updates en foto’s te delen met familie en vrienden. Twitter was opgericht om snel het laatste en belangrijkste nieuws te kunnen delen. Instagram was oorspronkelijk bedoeld voor stijl, verschillende soorten kunst en fotografie. De afgelopen jaren hebben deze platformen zich ontwikkelt en zijn ze gigantisch gegroeid. Dit bracht ook enkele negatieve dingen met zich mee. Zo wordt er steeds meer via deze platformen haat gezaaid en komt Facebook vaker in opspraak omdat ze gegevens van gebruikers aan bedrijven verkopen. Instagram wordt op dit moment betiteld als de app die het slechts voor de mentale gezondheid van jongeren is.

De nadelen van social media

 Social media heeft dus enkele nadelen, waaronder dat onze aandacht houden op een bepaald doel steeds moeilijker is geworden. Als we ons vervelen pakken we al snel een telefoon of laptop en scrollen dan uren door social media heen. Voor social media werd er veel meer met elkaar gecommuniceerd in de echte wereld.Door alle apps die je nu constant notificaties sturen, is het lastig om je concentratie er nog bij te houden. Voor leerlingen en studenten is het moeilijker geworden om zich te kunnen focussen op de les en het bijbehorende materiaal.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om likes, volgers en views te kopen om je populariteit een boost te geven. Dit heeft als gevolg dat mensen niet of nauwelijks meer moeite doen om eigen volgers te creëren. Tiktok likes kopen is vooral populair en dat heeft vooral te maken met de populariteit van het platform.

Gerelateerde artikelen

Soorten printers

De mooiste poorten voor uw oprit

Rieten daken zijn duurzaam