Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Chip Tuning en Elektronische motor Remapping

Is chip tuning slecht voor je auto? Er is veel discussie over het geval of het goed of slecht is voor uw auto. ECU- of elektronische besturingseenheid is wat de luchtstroom in uw motor regelt. De kwaliteit van de ECU is erg belangrijk en u moet het goed onderhouden om maximale voordelen te krijgen. Wanneer u uw auto afstemt met nieuwe of oudere software, wordt deze chiptuning genoemd.

 

Vandaag wordt chiptuning erg populair als een manier om de prestaties van het voertuig aan te passen. Hiermee kunt u de voedings-, gasklokkers, brandstofefficiëntie verbeteren en heeft ook een zeer positieve invloed op het rijcomfort. Uw brandstofverbruik zal enorm worden verbeterd, evenals de uitvoering van de motor. Maar u moet deze optie altijd alleen overwegen als u een goed functionerende auto hebt die geen grote problemen heeft. Anders kan dit een destructief proces zijn dat grote motorschade kan veroorzaken.

 

Timing is een van de belangrijkste delen van de hele chiptuningprocedure.

Als de timing niet correct is, loopt de motor mogelijk niet soepel. Bovendien kan de verkeerde timing veel motorschade veroorzaken. De timing kan bijvoorbeeld te agressief zijn, of het kan bijvoorbeeld te laag of te hoog zijn voor de eisen van de motoren.

 

Sommige van de gemeenschappelijke problemen die kunnen optreden met chip-afstemming zijn: lagere inlaatluchtdruk, hogere compressie- en verbrandingskamerdruk, lagere aflaatgaskilometers en een lagere pk. Je kunt echter nog steeds je eigen tune-up doen als je er zeker van bent. Het eerste wat je moet doen is om je lokale monteur te bezoeken en om zijn mening over je auto’s te vragen. De meeste mechanica zijn redelijk bekend met deze procedure en zullen u vertellen of u het juiste doet.

Natuurlijk zullen ze u een vergoeding in rekening brengen voor hun service.

 

Tegenwoordig zijn er veel elektronische motorkets die op de markt verkrijgbaar zijn. De meeste hiervan zijn gemakkelijk te gebruiken, waardoor ze erg populair zijn. U kunt ook veel informatie vinden over chiptuning en elektronische motorafstemming op internet. Er zijn zelfs artikelen geschreven door mechanica die de nieuwe manieren hebben geprobeerd om hun auto’s te tunen.

 

Zoals je kunt zien, zijn er nog steeds veel dingen die je moet leren over chip-tuning en elektronische motoropname. Nadat u de technieken echter onder de knie hebt, heeft u geen problemen bij het wijzigen van de prestaties van uw auto’s. Je kunt betere prestaties geven dan anderen. Nu u dit artikel hebt gelezen, moet u een aantal nieuwe dingen kunnen vinden om te leren over chiptuning en elektronische motoropname.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie